Hlavní obsah

Nejrychlejší LTE internet měl v červnu T-Mobile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrychlejší mobilní internet LTE měl v červnu T-Mobile, který proti květnu zvýšil rychlost o pět procent na 35,8 Mbit/s. Meziročně bylo připojení v jeho síti o 32 procent pomalejší. Následuje Vodafone s průměrem 30 Mbit/s, což je pokles o tři procenta a O2 se snížením o desetinu na 28,8 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

V sítích 3G se nejlépe vedlo O2 s průměrem 10,5 Mbit/s, T-Mobile poskytoval 8,5 Mbit/s a Vodafone 3,2 Mbit/s. U operátora šlo o meziměsíční pokles o 47 procent.

V červenci O2 jako první tuzemský operátor spustil moderní síť 5G, avšak pouze v části Prahy a Kolína. Hlavní výhoda spočívá především ve vyšších přenosových rychlostech, ty jsou ve srovnání s aktuálně dostupnou sítí 4G až desetinásobné.

Konkrétně O2 nabídne rychlost stahování dat 600 Mb/s a rychlost odesílání 100 Mb/s. Reálné měření uživatelů ale zatím není k dispozici.

5G internet je v Praze a Kolíně, O2 spustilo komerční provoz

Mobil

Rychlost pevného připojení DSL v porovnání s květnem stoupla o jedno procento na 22,5 Mbit/s, což bylo o 18 procent více než v minulém roce. Nejrychlejší byla síť Avonetu, nejpomalejší naopak GTS. Kabelový internet rovněž zrychlil o jedno procento na průměrných 43,7 Mbit/s. Rychlost optického připojení naopak o jedno procento klesla na 38 Mbit/s.

Připojení přes Wi-Fi zrychlilo v průměru o tři procenta na 22,7 Mbit/s. Meziročně bylo rychlejší o 11 procent. Nejrychlejší síť měl SkyNet s 31,6 Mbit/s, naproti tomu nejpomaleji surfovali zákazníci NWT s průměrem 12,3 Mbit/s.

Mobilní sítě zažily bouřlivý vývoj, první se spustila před 40 lety

Mobil

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám