Hlavní obsah

Mobilní internet v květnu zrychlil až o třetinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rychlost mobilního internetového připojení LTE v květnu vzrostla až o třetinu. Nejrychlejší síť měl T-Mobile s růstem proti dubnu o deset procent na 33,8 Mbit/s. Druhé O2 zvýšilo průměrnou rychlost o 38 procent na 33 Mbit/s a na třetí místo klesl Vodafone s 31,2 Mbit/s, což je o procento méně než v předchozím měsíci. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rychlost xDSL připojení přes pevné linky proti dubnu stoupla o dvě procenta na průměrných 22,2 Mbit/s. To bylo zároveň o osm procent více než loni. Nejrychlejší byl Vodafone s růstem o 21 procent na 27,3 Mbit/s. Následoval Český Bezdrát s 24,6 Mbit/s, což byla o devět procent vyšší hodnota než v dubnu. Následoval Avonet, u kterého zákazníci surfovali rychlostí 19,4 Mbit/s.

Dotace za miliardu na budování internetu si rozdělí šest firem

Internet a PC

Kabelový internet zaznamenal pokles o tři procenta na 43,2 Mbit/s. Rychlost optického připojení se v květnu zvýšila o procento na 38,2 Mbit/s. Nejvíce se dařilo společnosti Centrio, která svým zákazníkům poskytovala internet s rychlostí 39,9 Mbit/s. Nejpomalejší připojení nabízel OrbisNet, u kterého se průměrná rychlost propadla o 93 procent na 3,2 Mbit/s.

Průměrná rychlost Wi-Fi se v květnu zvýšila o dvě procenta na 22 Mbit/s. Nejrychlejší připojení nabízela společnost Pe3ny s průměrem 34,5 Mbit/s. Nejpomalejší byl Fortech s rychlostí 12 Mbit/s.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám