Hlavní obsah

Nejlepší internetové stránky má Jihlava a Most, z obcí Chudčice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Cenu Zlatý erb 2003 za nejlepší internetové stránky měst získaly společně Jihlava a Most, které dostaly od hodnotitelů stejný počet bodů. V kategorii obcí si prvenství odnesli představitelé Chudčic z bývalého okresu Brno-venkov.

Článek

 Výsledky byly dnes vyhlášeny během mezinárodní konference Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové.

V kategorii internetové prezentace regionů si nejvyšší ocenění odnesly stránky kraje Vysočina. Zvláštní ocenění za nejlepší bezbariérový přístup na stránky dostala webová prezentace Bludova na Kutnohorsku.

Do pátého ročníku Zlatého erbu se letos přihlásilo 204 měst, obcí a regionů, což bylo asi 15 procent méně než loni. Pořadatelé soutěže to zdůvodnili tím, že informatici obcí a měst se museli letos více soustředit na úspěšné provedení reformy veřejné správy než na Zlatý erb. Vítězové soutěže dostávají digitální fotoaparáty, počítačové programy a další pomůcky k tvorbě stránek.

Cílem klání je podpořit orgány územních samospráv, aby využívaly internet pro poskytování informací a aby se na internetu prezentovala česká města a obce. Odborná porota posuzuje zejména obsah, aktuálnost a grafické zpracování stránek. Vyhlašovatelem soutěže je ministerstvo informatiky.

Konference Internet ve státní správě a samosprávě se účastní přes 1700 činitelů z oblasti veřejné správy a informačních technologií. Na konferenci se také představuje kolem 70 firem působících v oblasti informačních technologií.

Reklama

Související témata:

Související články

Mitsumi má nejrychlejší vypalovačku

Společnost Mitsumi představila celosvětově nejrychlejší vypalovačku s až 54rychlostním zápisem na CD-R média a 32rychlostním přepisem médií CD-RW.

Výběr článků

Načítám