Hlavní obsah

Na předplatné lákají už i tiskárny

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předplatné je už dávno realitou u různých streamovacích platforem, které nabízejí hudbu či videa na internetu. Stále častěji se s ním setkáváme také u her, díky čemuž si můžeme zahrát stovky moderních titulů i na pomalejších strojích. Novinkou je však předplatné pro tiskárny. Služba HP Instant Ink je ale v praxi velmi užitečná, můžete s ní výrazně ušetřit – a hlavně se nemusíte o nic starat.

Foto: archív výrobce

Služba je dostupná pouze pro vybrané tiskárny od HP.

Článek

Práce i výuka z domova jasně ukázala, jak jsou tiskárny v domácnostech důležité, mnoho lidí se bez nich neobešlo. Byl to také jeden z důvodů, proč byly především levnější modely se začátkem lockdownu zcela vyprodané.

Společnost HP si tak nemohla načasovat uvedení služby Instant Ink lépe. V praxi si tato novinka klade za cíl šetřit čas a v konečném důsledku i peníze. Uživatelé si totiž do své tiskárny nebudou muset už nikdy shánět kazety s inkoustem, místo toho jim automaticky budou chodit poštou, a to pochopitelně s předstihem.

Co přinesly počítačové technologie ve druhé dekádě

Hardware

Platí se za stránky, ne za kazety

Celý koncept funguje v praxi velmi jednoduše – v podstatě totiž neplatíte za došlé kazety, ale za vytištěné stránky. Předem si totiž zvolíte, kolik stránek chcete tisknout, a od toho se odvíjí, kolik za měsíc zaplatíte.

Sympatické rovněž je, že v rámci předplatného se k ničemu nezavazujete, plán můžete tedy kdykoliv změnit nebo zrušit. To se hodí například během letních prázdnin, kdy školáci nepotřebují tolik tisknout. Jednoduše vyberete levnější plán a při startu nového školního roku jej podle vlastních potřeb opět navýšíte.

Foto: archív výrobce

Počty vytištěných stran je možné sledovat v aplikaci HP Smart.

Nabídka plánů je široká

Vzhledem k tomu, že v rámci předplatného získáte nejen inkoust či toner, ale také doručení až domů a recyklaci starých kazet, jsou ceny předplatného poměrně levné. Nejlevnější plán vychází při tisku 15 stran měsíčně na 29 korun.

Podle informací společnosti HP je aktuálně nejoblíbenější tisk 100 stran měsíčně, který vyjde na 159 Kč. Celkem je možné vybírat z pěti různých plánů, přičemž ten nejvyšší stojí 769 Kč a zahrnuje 700 stran měsíčně.

Pokud vytisknete méně stránek během jednoho měsíce, jednoduše si nevytištěné strany převedete do dalšího měsíce. Počty vytištěných stran je přitom možné sledovat v aplikaci HP Smart, která je k dispozici také pro mobilní telefony či tablety.

Služba je dostupná pouze pro vybrané tiskárny od HP.

Foto: archív výrobce

Inkoustové plány

Foto: archív výrobce

Tonerové plány

Anketa

Jak často doma tisknete?
Jednu až 10 stránek měsíčně.
53,8 %
11 až 20 stránek měsíčně.
10,5 %
21 až 30 stránek měsíčně.
4,9 %
Více než 31 stránek měsíčně.
14,1 %
Nemám přehled o tom, kolik tisknu.
16,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 370 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám