Hlavní obsah

Mobily a televizory nestačí. Samsung pokukuje i po umělé inteligenci a robotice

Soul

Největší jihokorejský konglomerát Samsung Group v příštích třech letech investuje 240 bilionů wonů (zhruba 4,5 bilionu Kč), aby si v období po pandemii covidu-19 rozšířil aktivity v odvětví biofarmacie, umělé inteligence, polovodičů a robotiky. Informovala o tom agentura Reuters. Klíčovou součástí konglomerátu je výrobce elektroniky Samsung Electronics.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Investice podle této divize pomohou konglomerátu upevnit si globální postavení v klíčových odvětvích, jako je výroba čipů, a zároveň mu umožní hledat příležitosti k růstu v nových oblastech, jako je robotika. Samsung Electronics je největším výrobcem paměťových čipů na světě.

Konglomerát si chce podle této divize vedoucí postavení v technologiích a na trzích upevnit mimo jiné prostřednictvím fúzí a akvizic. Investiční plán je o 30 procent rozsáhlejší než předchozí tříletá strategie, kterou firma představila v roce 2018.

Konglomerát má celkem 59 dceřiných firem a hodnota jeho aktiv dosahuje 457 bilionů wonů (8,5 bilionu Kč). Nový investiční plán přichází poté, co byl tento měsíc dědic konglomerátu I Če-jong podmínečně propuštěn z vězení, kam ho soud poslal za korupci.

Samsung odhalil budoucnost mobilního světa

Mobil

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám