Hlavní obsah

Mapy.cz nabízí nové detailní letecké snímky téměř pro polovinu Česka

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz aktualizovala více než 40 procent leteckých snímků na svém mapovém portálu Mapy.cz. Uvedl to produktový manažer serveru Mapy.cz Aleš Vitinger s tím, že nové fotografie nabízí daleko více detailů než ty původní.

Foto: Novinky

Mapy.cz

Článek

„Od tohoto týdne mohou hlavně obyvatelé Jihočeského, Středočeského, Plzeňského, Královehradeckého kraje a dalších na Mapy.cz vidět letecké snímky, které byly pořízeny loni v létě. Nové snímky navíc nabízejí velice detailní rozlišení 12,5 cm, které bylo foceno pomocí nejmodernější optiky,“ konstatoval Vitinger.

Foto: Seznam.cz

Aktualizace leteckých snímků proběhla u více než 40 leteckých snímků

„Fotografování provedla v letním období minulého roku firma Geodis, která všechny fotografie zpracovala. Mapy.cz jsou tak opět nejaktuálnějšími mapovými podklady v České republice,“ dodal produktový manažer serveru Mapy.cz.

Foto: Seznam.cz

Porovnání starých (vlevo) a nových leteckých snímků z Českých Budějovic.

Aktualizace leteckých snímků není jediným vylepšením, které v poslední době server Mapy.cz nabízí. Na začátku července byly spuštěny nové turistické mapy s měřítkem 1:5000. Aktuálně se jedná o nejpodrobnější on-line turistické mapy na českém trhu, na kterých jsou vyznačeny všemožné lesní cesty a pěšinky, okótované podrobné vrstevnice, turistické rozcestníky, studánky či například památné a významné stromy. Novinka navíc nabízí i plánovač, který usnadní výběr cesty. [celá zpráva]

Foto: mif, Novinky

Nové turistické mapy

Prohlédnout si detailní letecké snímky i vyzkoušet nejpodrobnější turistické mapy celé České republiky můžete na serveru Mapy.cz (zde).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám