Hlavní obsah

Mapy.cz nabízí nové detailní letecké snímky téměř pro polovinu Česka

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz aktualizovala více než 40 procent leteckých snímků na svém mapovém portálu Mapy.cz. Uvedl to produktový manažer serveru Mapy.cz Aleš Vitinger s tím, že nové fotografie nabízí daleko více detailů než ty původní.

Foto: Novinky

Mapy.cz

Článek

„Od tohoto týdne mohou hlavně obyvatelé Jihočeského, Středočeského, Plzeňského, Královehradeckého kraje a dalších na Mapy.cz vidět letecké snímky, které byly pořízeny loni v létě. Nové snímky navíc nabízejí velice detailní rozlišení 12,5 cm, které bylo foceno pomocí nejmodernější optiky,“ konstatoval Vitinger.

Foto: Seznam.cz

Aktualizace leteckých snímků proběhla u více než 40 leteckých snímků

„Fotografování provedla v letním období minulého roku firma Geodis, která všechny fotografie zpracovala. Mapy.cz jsou tak opět nejaktuálnějšími mapovými podklady v České republice,“ dodal produktový manažer serveru Mapy.cz.

Foto: Seznam.cz

Porovnání starých (vlevo) a nových leteckých snímků z Českých Budějovic.

Aktualizace leteckých snímků není jediným vylepšením, které v poslední době server Mapy.cz nabízí. Na začátku července byly spuštěny nové turistické mapy s měřítkem 1:5000. Aktuálně se jedná o nejpodrobnější on-line turistické mapy na českém trhu, na kterých jsou vyznačeny všemožné lesní cesty a pěšinky, okótované podrobné vrstevnice, turistické rozcestníky, studánky či například památné a významné stromy. Novinka navíc nabízí i plánovač, který usnadní výběr cesty. [celá zpráva]

Foto: mif, Novinky

Nové turistické mapy

Prohlédnout si detailní letecké snímky i vyzkoušet nejpodrobnější turistické mapy celé České republiky můžete na serveru Mapy.cz (zde).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám