Hlavní obsah

Seznam.cz spustil nejpodrobnější turistické mapy celé České republiky

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz spustila nové turistické mapy s měřítkem 1:5000. Aktuálně se jedná o nejpodrobnější on-line turistické mapy na českém trhu, na kterých jsou vyznačeny všemožné lesní cesty a pěšinky, okótované podrobné vrstevnice, turistické rozcestníky, studánky či například památné a významné stromy. Novinka navíc nabízí i plánovač, který usnadní výběr cesty.

Foto: mif, Novinky

Nové turistické mapy

Článek

„Nové turistické mapy jsme na server Mapy.cz nasadili spolu s plánovačem tras pro pěší a turisty. Ten má všechny funkcionality, na které jsou naši uživatelé již zvyklí z běžného plánovače, navíc však dává pro pěší chůzi na výběr, zda navigovat po turistických značkách, či například ve městech hledat nejkratší cestu v místních uličkách a po chodnících,“ vysvětlil nové funkcionality plánovače tras Adam Chvaja, produktový manažer služby Mapy.cz.

Foto: mif, Novinky

Nový turistický plánovač

V turistickém plánovači je možné zvolit místa, přes která má cesta vést. Podrobné turistické mapy je možné před cestou také vytisknout. Novinku navíc plánuje Seznam.cz průběžně dále vylepšovat.

„Práce na Mapy.cz rozhodně nekončí. Všem našim stávajícím 2,5 miliónům uživatelů můžeme slíbit, že budeme i nadále sbírat data a budeme je postupně do turistických map doplňovat. Nyní se například soustředíme na to, abychom rozšířili data v příhraničních oblastech a nachystali je nejpozději na příští turistickou sezónu,“ konstatoval Chvaja.

Foto: mif, Novinky

Nové turistické mapy

Na mapovém dílu pracovali lidé v Seznamu déle než rok. „Seznam.cz pro vykreslení vrstevnic a stínů terénu využil data od společnosti Geodis, dlouhodobého partnera serveru Mapy.cz. Podkladová data k turistickým mapám sbírala a stále sbírá kartografická redakce společnosti Mapy.cz, s.r.o., která vznikla po akvizici digitální divize společnosti PLANstudio,“ doplnila mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová.

Dalšího vylepšení se Mapy.cz dočkaly na konci června, kdy bylo dalších 80 měst a obcí zobrazeno v unikátním ptačím pohledu. V těchto šikmých snímcích jsou vidět budovy ze všech čtyř stran. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám