Hlavní obsah

Mapy.cz nabízejí kompletní zimní mapu

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz začlenila loni do svého mapového portálu Mapy.cz běžkařské trasy. Letos si česká internetová jednička připravila pro milovníky zimních sportů další novinku – kompletní zimní mapu se všemi důležitými informacemi pro sportovce. Uživatelé na serveru Mapy.cz naleznou popisy sjezdovek, zimní tyčové značení atd.

Foto: Seznam.cz

Zimní mapa na portálu Mapy.cz.

Článek

„Nové mapové podklady jsou výjimečné nejen svojí podrobností, ale hlavně doplňkovým obsahem. Běžkaři zde najdou informace o trasách, jejich odlišení podle druhu (páteřní magistrály, udržované stopy, turistické stopy, závodní tratě), horské tyčové značení a dokonce němé značky, které znázorňují zásadní cíle Krkonoš. Nebude chybět ani plánovač tras doplněný o výškový profil trasy, kterou se běžkaři chtějí vydat,“ uvedl Aleš Vitinger, produktový manažer serveru Mapy.cz.

Foto: Novinky

Změnit mapu je možné prostřednictvím nabídky pod logem Mapy.cz v levém horním rohu.

Podle něj se nezapomnělo ani na fanoušky sjezdového lyžování. „Mapy.cz u lyžařských areálů znázorňují vedení vleků a trasy jednotlivých sjezdovek včetně jejich odlišení podle barvy a obtížnosti. Zároveň informují o tom, zda má sjezdovka nebo vlek nějaké obecně užívané jméno či zda jsou v noci osvětlené. V mapě uživatelé najdou i známé snowparky, bobové dráhy a také tolik potřebná parkoviště, aby věděli, kde mohou odložit čtyřkolé členy rodiny,“ podotkl Vitinger.

Foto: Seznam.cz

Zimní mapa na portálu Mapy.cz

V mapě jsou také interaktivní informace, díky spolupráci s Asociací lanové dopravy, například aktuální počasí a stav sněhu v jednotlivých zimních střediscích.

Na kompletní zimní mapu se mohou těšit také majitelé chytrých telefonů, mobilní aplikace Mapy.cz totiž novinku nabídne ještě před koncem roku. Mobilní aplikaci Mapy.cz je možné od konce listopadu stahovat pro Windows Phone 8 prostřednictvím Windows Phone Store. K dispozici jsou také verze pro Android a iOS. Ty vydala společnost Seznam.cz už v červenci. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám