Hlavní obsah

Letem světem internetem (72. díl) - Vše o digitální technice

Novinky, Ladislav Bittner

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet katalog internetových obchodů, jistý pozitivně naladěný web a portál pro příznivce digitálních technologií.

Foto: KASIA CHMURA-CEGIEŁKOWSKA
Článek

e-nakupy.cz

V předvánočním čase mají napilno nejen v kamenných obchodech, ale i v obchodech internetových. Jak si však vybrat ten správný? Pomoci vám může například katalog internetových obchodů e-nakupy.cz nabízející několik sekcí, do kterých jsou zařazeny e-shopy s krátkým popiskem, případně logem.

U obchodů je k dispozici také hodnocení uživatelů, do kterého se můžete na základě vlastní zkušenosti s některým webshopem také zapojit. V současné době jsou v systému zaregistrovány bezmála dvě stovky obchodů.

"Web vznikl z naší osobní potřeby mít někde pohromadě seznam oblíbených e-obchodů. Později jsme se rozhodli nenechávat si náš malý seznam pouze pro sebe, ale udělat z něj web, dostupný pro kteréhokoliv internetového uživatele," popisuje důvody vzniku webu jeho zakladatel Jan Kolář.

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (5/10)

Skvělý den

Skvělý den - původně pozdrav, později skoro přezdívka autora webu Zdeňka Šmerka. Optimista tělem i duší, jak ukazuje jeho oblíbená věta: "Přát dobrý den, když můžete přát skvělý den, je jako sedět vedle krásné ženy, když s ní můžete ležet."

S denní pravidelností web nabízí motivační citát a dále je zveřejňován (opět optimistický) návod jak si udělat i dnešní den skvělým. Denně zde také najdete přísloví z celého světa a nejlepší citáty, příběhy a pojednání o lásce, přátelství a životě vůbec. Vše stále pozitivně laděno.

Tento web prý vznikl jako protiváha webům, které zahlcují člověka ponejprv negativními událostmi (ať už se jedná o nehody, kriminalitu nebo politické aféry). Tedy jako místo, kde jsou k nalezení jen optimistické informace.

Návštěvníci webu mají možnost nechat si zasílat e-mailem každý den motivační citát. "To se ukázalo jako hodně žádaná a využívaná služba. V současné době se citát rozesílá už na stovky e-mailových adres," chlubí se Zdeněk Šmerka. 

Z toho také vyplývá cílová skupina lidí, kteří web navštěvují. Jsou to lidé, kteří chtějí pozitivnější náhled na svět, než jim předkládají dnešní média. Informace jsou čerpány z poznámek dvacetiletého autorova studia pozitivního myšlení, z příspěvků čtenářů, z knih a z toho, co pozitivní náhled na život denně přináší.

.: HODNOCENÍ: grafika (7/10), obsah (6/10)

DigitálníVideo.cz

Zpravodajský server o digitálních technologiích DigitálníVideo.cz vznikl před více než dvěma lety s cílem informovat o novinkách na scéně digitálních technologií a vizualizace. Základem obsahu jsou proto publicistické články o softwarových a hardwarových novinkách a nechybí ani praktické návody či frekventovaná diskusní fóra.

Velmi využívanou službou je galerie uživatelů, ve které mohou zájemci vystavit vlastní výtvory. "Koho zajímá jak se jeho nové dílo bude líbit ostatním, si jej může nechat ohodnotit ostatními návštěvníky v galeriích," poznamenává k nejnavštěvovanější části webu jeden z jeho hlavních autorů Pavel Beníšek. 

V plánu je podstatné vylepšení systému diskusí a také reorganizace hodnocení obrázků. Autoři webu chtějí avést jakési virtuální vzájemné hodnocení uživatelů a to poté aplikovat i na váhu hlasu při hodnoceni.

.: HODNOCENÍ: grafika (8/10), obsah (7/10

Autor článku stále bloguje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám