Hlavní obsah

Letem světem internetem (67. díl) - Šokující fotomontáže

Novinky, Ladislav Bittner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet motorkářský web s nadstandardními funkcemi, web o zdravém životním stylu a stránky plné velmi zdařilých fotomontáží.

Foto: Jana Vančatová

Dominanta Chlumce nad Cidlinou - zámek Karlova Koruna

Článek

motogang.cz

Letošní motorkářská sezóna je již minulostí a většina vlastníků jednostopových motorových vozidel své miláčky již zazimovala. Ani nepřízeň počasí však motorkářům nezabrání tomu, aby se i nadále scházeli. Aniž by vytáhli paty z garáže se mohou potkávat ve virtuálním prostoru webu motogang.cz.

Stránky sice umožňují přístup i neregistrovaným návštěvníkům, ale po jednoduché registraci získáte možnost používat nadstandardní funkce, jakými jsou například pošta, posílání fotografií, chatování, psaní článků apod. Web motogang.cz je tedy jakýmsi mutantem motorkářského magazínu, pokecem včetně všech vymožeností a mnoha fotogalerií. 

"Samozřejmě je web hodně podobný ostatním konkurenčním stránkám, ale přece jenom se odlišuje. Jednak se dá říci, že tady panuje jakoby domácí atmosféra, neboť aktivní uživatelé se poměrně dobře znají. Dále zde není žádná redakce, která by vytvářela články, protože tato činnost je přenesena na uživatele samotné," říká Jan Fiala z webu motogang.cz.

.: HODNOCENÍ: grafika (2/10), obsah (7/10)

Fitnet.cz

Web Fitnet.cz je na internetu již pět let a v jeho původní verzi se mísily články se základními informacemi a články přinášející nejnovější informace z konferencí a vědeckých setkání, jejichž četba předpokládá již hlubší znalosti. Pro zájemce o základní informace tyto články představovaly zbytečnou ztrátu času, naopak pro zájemce o tyto rozšířené informace bylo ztrátou času kliknout si na článek se základními informacemi. 

Z tohoto důvodu počátkem letošního roku doznal web Fitnet.cz zásadní změny spočívající v rozdělení obsahu na dvě části. První část přináší obsáhlé základní informace o vlivu cvičení a stravy na zdraví, zdatnost a výkonnost člověka. Je volně přístupná a pravidelně doplňována o zajímavé články k oblastem, které tvoří samostatné sekce (fitness, senioři, děti, ženy, výživa atd.). Druhá část obsahu webu nabízí rozšiřující informace a je přístupná po zaplacení členského poplatku.

"Abychom získali co nejlepší přehled o oblasti cvičení, navštívili jsme opakovaně nejlepší fitcentra v Anglii, přivezli jsme si z nakladatelství Human Kinetics za posledních několik let knihy za téměř půl milionu korun. Strávili jsme tisíce hodin jejich studiem a tisíce hodin přípravou článků pro server Fitnet.cz. Proto nemůžeme tyto informace rozdávat zdarma," vysvětluje důvod existence placené části webu jeho manažer Martin Rajnoch. 

.: HODNOCENÍ: grafika (5/10), obsah (8/10)

aTeo

Řada zábavních webů nabízí kromě vtipů nebo legračních videí také fotomontáže. A právě upravené fotografie jsou jediným, ale o to výraznějším obsahem webu provozovaného člověkem, který si říká aTeo. Jeho práce jsou zde rozděleny do devíti kategorií, nejoblíbenější jsou sekce Celebrity (fotomontáže známých osobností, zejména politiků), Legrácky (fotomontáže pro pobavení) a Hanbárny.

Web vznikl v prosinci loňského roku. Zpočátku nabízel zhruba 200 obrázků, dnes jich je hodně přes tisícovku. Podobně to vypadá i s návštěvností, kterou ovšem výrazně zahýbal článek v deníku Blesk. Díky dvoustranně plné fotomontáží z webu aTeo se po jistý čas návštěvnost stránek pohybovala dokonce okolo pěti tisíc návštěvníků denně. 

"Začal jsem s retuší digitálních fotografií. Pak mě napadlo 'montovat' přátele do historických obrazů, případně vytvářet různé mystifikace. V současné době jsem schopen kohokoli posadit s kýmkoli kamkoli a laik nepozná, ze se jedná o 'fejk'. Pustil jsem se i do politické satiry a za největší úspěch považuji spolupráci se slovenským hercem a bavičem Milanem Markovičem, pro něhož jsem vytvářel fotomontáže slovenských politiků," dodává aTeo.

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (9/10)

Autor článku stále bloguje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám