Hlavní obsah

Letem světem internetem (55. díl) - Nudisté na webu

Novinky, Ladislav Bittner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet web s partnerskými horoskopy, databáze ztracených a nalezených zvířat a web, na kterém se rozhodně nebudete nudit.

Foto: Václav Šilha
Článek

Horoskopy

Rád vzpomínám na dobu, kdy jsem se bavil vymýšlením humorných horoskopů. Malá ukázka: "Protichůdná energie Slunce a Měsíce bude mít nepříznivý vliv na labilnější jedince. Pokud mezi ně patříte i vy, minimálně měsíc nechoďte na slunce" nebo "Čeká vás pozvání na hokejový zápas. Pozvání neodmítněte, a abyste vypadali jako znalci hokeje, oblékněte se do kalhot s nažehlenými puky."

Na webu slovenského astrologa Milana Juráška ale najdete mnohem serióznější obsah. Je tu vypracovaný podrobný horoskop na celý rok 2004 pro každé znamení, a to s upozorněním na kritické a klíčové datumy. Horoskopy doplňují rubriky Jóga, Esoterika nebo Zajímavé knihy. 

"Byla to určitá potřeba odevzdat dál -  a v rámci možností spíše zábavnou a hravou formou - určité vědomosti, které mohou vnímavým čtenářům zlepšit kvalitu života," vysvětluje Milan Jurášek důvody vzniku svého webu. Největší zájem návštěvníků webu je jednoznačně o témata související s láskou, erotikou a partnerskými vztahy.

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (5/10)

Nalezenci.cz

Ztratil se vám pejsek, zaběhla se kočička nebo vám jen uletěly včely? V každém případě pomoc hledejte na webu Nalezenci.cz, který se věnuje ztraceným či naopak nalezeným zvířatům a snaží se jim pomoci najít jejich majitele nebo náhradní rodinu. 

Web se oproti podobným projektům liší hlavně širším zaměřením. Neomezuje se tak na určitý druh zvířat, ale snaží se pokrýt celé zvířecí spektrum.

Největším přínosem pro návštěvníky je možnost on-line zadání inzerátu, včetně vložení fotografie. Administrátor zde funguje spíše jako dohled nad nesprávně zadanými nebo podvodnými inzeráty. Už se totiž prý také stalo, že někdo postrádal koně Sv. Václava.

.: HODNOCENÍ: grafika (7/10), obsah (9/10)

Naturista

Naturista.cz je poměrně mladý server (založen byl na jaře loňského roku), nicméně jeho jednotlivé součásti (před zařazením pod doménu www.naturista.cz) patřily k základním kamenům informací o naturismu u nás.

Především se jedná o Seznam naturistických lokalit představující jediný ucelený seznam tuzemských nudistických lokalit. Mimochodem, věděli jste, že první lokalitou svého druhu byla u nás pískovna u Lhoty u Brandýsa n.L (od roku 1983)? 

Největší rozmach naturismu zažívala Česká republika na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století. Tehdy byla u nás více než stovka nudistických lokalit, od poloviny devadesátých let ale nová místa prakticky nepřibývají.

Podle odhadů je v naší zemi zhruba pět procent nudistů a nemalá část z nich pravidelně navštěvuje Fórum, největší platformu pro výměnu nudistických informací tuzemského webu. Fórum má své moderátory, kteří tok informací průběžně regulují, doplňují odkazy apod.

Dalším obsahem webu jsou informace o proběhlých naturistických podnicích, autoři stránek používají výhradně vlastních fotografií. "Naturista.cz je zájmovým, neziskovým projektem, který se snaží o maximální propagaci naturismu. Snažíme se ukázat, že na pobyt ve vodě není třeba žádný oděv a to je asi základní myšlenka," shrnuje důvody existenci webu Naturista.cz Ivo Žurek, jeden z předních propagátorů nudismu. 

.: HODNOCENÍ: grafika (5/10), obsah (8/10)

Autora najdete na weblogu Laco konečně bloguje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám