Hlavní obsah

Letem světem internetem (19. díl) - Filmové ukázky

Novinky, Ladislav Bittner (bittnerovi@centrum.cz)

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet web s hvězdami francouzského filmu, web s filmovými ukázkami a místo virtuálního setkávání sběratelů.

Článek

Hvězdy francouzského filmu

sweb.cz/herci.francie Zatímco snad každá i chvíli zářící hollywoodská hvězdička má svůj fandovský web, k francouzským filmovým hvězdám typu Jean-Paul Belmondo, Alain Delon nebo Pierre Richard je tuzemský internet skoupý. Důvod je nasnadě. Mladí lidé, kteří dnes tvoří většinu internetových našinců, neměli příležitost zažít výše zmíněné herce na vrcholu jejich slávy a chodit do kina na premiéry filmů jako Zvíře, Policajt nebo rošťák, Jeden hot a druhý čehý, Jsem nesmělý ale léčím se a mnoha dalších komedií a kriminálek. Původní záměr, vytvořit jakousi fandovskou dvojstránku Belmonda a Delona, se postupem času rozrostl v gigantický projekt, který vzal pod svá křídla vše, co souvisí s francouzským filmem 50-80. let. Kdo prochází webem o francouzských hercích, může si vybrat ze šestice nejznámějších (Belmondo, Delon, Richard, Funés, Gabin, Marais), kterým jsou věnovány samostatné sekce.  Sekce "dabéři" ukazuje vizuálně české dabéry, kteří namlouvají nejznámější francouzské herce. V sekci "TV" je možno najít výběr francouzských filmů na českých kanálech, které stojí za shlédnutí.  V nejbližším období by se měl web rozšířit přidáním několika stránek o výborných skladatelích hudby k francouzským filmům, jako byli například Michel Magne (Fantomas), Claude Balling (Muž z Acapulca) nebo Vladimir Cosma (Velký blondýn). Hudbou budoucnosti jsou pak krátké videosekvence těch nejlepších kousků z filmů. .: HODNOCENÍ: grafika (7/10), obsah (10/10)

TrailerZone

www.trailerzone.net Víte co je trailer? Je to několikaminutová ukázka, do které se její tvůrci snaží nacpat to nejlepší z filmu, aby vás dostali do kina. Leckdy je dokonce trailer lepší než film samotný. Web TrailerZone je rozcestník, jehož primárním účelem je upozorňovat na nejnovější a nejzajímavější filmové ukázky, které lze najít na webu.  V drtivé většině případů je odkazováno na všechny tři dostupné verze ukázky - nízkou kvalitu (LOW), střední kvalitu (MEDIUM) a vysokou kvalitu (HIGH). Jednotlivé verze se liší rozlišením a především velikostí souboru. Pokud si u popisu traileru kliknete na ikonku hodinek, dozvíte se odhadovaný čas pro všechny tři verze a nejdostupnější rychlosti připojení.

Mám to

www.mam-to.cz Téměř každý z nás něco sbírá. A nemusí to být zrovna známky, plechovky nebo pivní tácky. Abyste se mohli považovat za sběratele, stačí sbírat prakticky cokoliv. Stanislava Bartoše jeho sběratelská vášeň dokonce přiměla vytvořit web, jež má být sběratelům ku pomoci. Jeho úkolem je zkrátit vzdálenosti mezi sběrateli všech oboru a v nové dimenzi poskytnout prostor pro setkávání bez ohledu na bydliště, věk a třeba i zdraví uživatele. Za vznikem tohoto serveru stál fakt, že mnoho, pro někoho cenných věcí, přichází nazmar, ničí se a vyhazuje, a to z prostého důvodu. Ti, kteří tak činí netuší, že by znehodnocovaná věc mohla ještě přinést užitek a někomu dokonce i radost.  Systém, tak jak je nastaven v současné podobě (rozšiřující se spektrum služeb, množství sběratelských kategorií, možnost inzerce zdarma atd.) je základním kamenem webu. Jeho autoři chtějí v tomto trendu pokračovat i v budoucnosti a poskytovat tak uživatelům českého internetu širokou škálu služeb. V těchto dnech se kupříkladu dokončuje databáze spolků a klubů s cílem vytvořit ucelený přehled zájmových sdružení provozující sběratelskou činnost v celé České republice.  .: HODNOCENÍ: grafika (3/10), obsah (4/10)

Máte tip na zajímavý web? Napište mi o něm.

Anketa

Kterého francouzského herce máte nejraději?
Belmonda
19,9 %
Delona
11,9 %
Richarda
9,8 %
Funése
19,7 %
Gabina
9,5 %
Maraise
9,6 %
někoho jiného
11,6 %
nemám rád francouzské herce
8 %
Celkem hlasovalo 851 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám