Hlavní obsah

Která cesta je nejlepší? Mapy.cz nově nabídnou alternativní trasy

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K cíli obvykle nevede pouze jedna cesta, o čemž se cestovatelé mohou přesvědčit také na službě Mapy.cz. Nově totiž přibyla možnost plánování alternativní trasy. Lidé tak mají na výběr až ze tří různých cest, které je dovedou do stanoveného cíle.

Foto: Mapy.cz

Alternativní trasy na Mapy.cz

Článek

Nová funkce alternativního plánování je k dispozici prostřednictvím serveru Mapy.cz na počítačích i noteboocích, ale také na chytrých telefonech a počítačových tabletech. Podporovány jsou přitom platformy Google Android a iOS.

Možnost výběru ze dvou až tří různých tras má lidem pomoci s orientací na cestě, zároveň je ale může inspirovat k objevování nových tras – a to ať jdou pěšky, nebo jedou autem. Tato novinka je totiž dostupná pro všechny druhy dopravy a přepravy, které jsou na Mapy.cz k dispozici.

Mapy.cz ukážou, kde je kolona. A naplánují rychlejší objížďku

Internet a PC

„Chceme dát lidem možnost vybrat si tu nejvhodnější cestu podle jejich preferencí, nebo alternativní trasu doporučíme uživatelům sami na základě aktuální dopravní situace, na kterou výběr cesty také reaguje,“ komentoval novinku Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz.

Mapy.cz využije měsíčně až 2,3 milionu lidí. Služba dovoluje v první řadě lidem vyhledat atraktivní cíle v místě jejich okolí, zároveň ale poskytuje dopravní informace a tipy na zajímavé výlety. Samozřejmostí je i doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy.

Foto: Mapy.cz

Alternativní trasy na Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám