Hlavní obsah

Kim Dotcom znovu spustí službu Megaupload

– Wellington

Německo-finský internetový podnikatel Kim Dotcom hodlá v lednu příštího roku obnovit službu úložiště dat Megaupload. Ta byla v roce 2012 zablokována pro údajné porušování autorského práva, které ale Kim Dotcom odmítá. Soudní spory o Megaupload a Dotcomovo vydání do USA stále probíhají, podnikatel ale slibuje, že službu i tak obnoví.

Foto: Profimedia.cz

Kim Dotcom

Článek

Uživatelé, kterých bylo až 50 miliónů denně, by měli podle BBC opět získat přístup ke svým účtům 20. ledna 2017. To bude přesně pět let poté, co policie provedla razii v Dotcomově domě na Novém Zélandu a Megaupload byl odstaven.

Z Dotcomových tweetů vyplývá, že by měl nový Megaupload využívat virtuální měnu bitcoin. Zda s ní budou uživatelé platit, nebo půjde o způsob, jak kontrolovat sdílený obsah, není jasné.

Jasné není ani to, jak hodlá Kim Dotcom obnovit zablokované účty. Slibuje ovšem, že až bude vše připraveno, upozorní bývalé uživatele e-mailem.

Každý bude mít k dispozici místo pro uložení 100 GB dat, přičemž objem přenesených dat nebude nijak omezen. Služba by také měla být synchronizována na všech chytrých zařízeních.

Kim Dotcom už vyzval bývalý personál firmy Megaupload, aby se mu ozval a pomohl mu službu přivést znovu k životu. Kim Dotcom už od uzavření Megauploadu založil nástupnickou společnost Mega, v současné době se ale na jejím řízení nepodílí.

Reklama

Výběr článků

Načítám