Hlavní obsah

Intel a Qualcomm chtějí investovat do japonské firmy Sharp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Americké společnosti Intel Corp. a Qualcomm Inc. jednají o společné investici do zadluženého japonského výrobce elektroniky Sharp Corp. Celková výše investice by měla činit 30 miliard jenů (7,6 miliardy Kč). Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na dva zdroje obeznámené se situací.

Foto: Profimedia.cz

Viceprezident společnosti Intel Mooly Edenna veletrhu CES

Článek

Detaily jednání zatím nejsou známé. Sharp má zájem hlavně o posílení výroby malých obrazovek a důvěru vkládá také v trh s vyspělými laptopy. Obrazovky Sharpu se nyní používají mimo jiné v iPadech a iPhonech firmy Apple.

Podle zdroje chtějí firmy dokončit dohodu ještě tento měsíc. Mluvčí Sharpu uvedla, že zatím nepadlo žádné rozhodnutí o možné investici. Zástupci Intelu odmítli zprávu komentovat a v Qualcommu nebyl k zastižení nikdo, kdo by se ke zprávě vyjádřil.

Foto: Sharp

IGZO displeje od společnosti Sharp se budou vyrábět v různých úhlopříčkách

Intel se nyní snaží prosadit novou kategorii tenkých laptopů s dotykovou obrazovkou nazývaných ultrabooky. Firma, která je největším výrobcem čipů na světě, se již dlouho zajímá o úsporné obrazovky IGZO od Sharpu, které jsou reakcí na přesun zájmu spotřebitelů od běžných počítačů k chytrým telefonům a tabletům. [celá zpráva]

Sharp je největším výrobcem LCD obrazovek v Japonsku. V poslední době se však potýká se ztrátami kvůli poklesu zájmu o televizory a kvůli silné konkurenci. Od počátku letošního roku firma ztratila téměř tři čtvrtiny hodnoty a tento měsíc zdvojnásobila odhad čisté ztráty na celý rok na 450 miliard jenů (cca 113 miliard korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám