Hlavní obsah

IBM uvádí notebooky ThinkPad s výkonnou grafikou

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost IBM uvedla na trh dva nové notebooky ThinkPad T41p a R50p určené nejnáročnějším uživatelům a vybavené vysoce výkonnou grafickou kartou ATI Mobility FireGL T2.

Foto: RC Dobříšek

Trasa pohádkového průvodu povede přes anglický a francouzský park až na nádvoří zámku Dobříš

Článek

Nové přenosné počítače ThinkPad T41p a R50p jsou vybaveny technologií Intel Centrino a procesory Pentium M 1,7 GHz. Grafická karta ATI Mobility FireGL T2 se 128 MB paměti přitom patří mezi jedno z nejvýkonnějších grafických řešení, které můžete v současných noteboocích najít. Obě mobilní pracovní stanice jsou vybaveny bezdrátovou sítí, Bluetooth a gigabitovým ethernetem. Navíc mají v krytu displeje zabudovanou speciální anténu.

ThinkPad R50p vybavený 15palcovým displejem váží 2,8 kg a je tenký 3,9 cm. ThinkPad R41p s 14palcovým displejem váží jen 2,23 kg a je pouze 3 cm tenký.

Oba notebooky by měly vydržet i drsnější zacházení a jsou pro tyto situace vybaveny speciální technologií IBM Active Protection System, která používá mikročip na systémové desce, jenž rozpozná zrychlení pohybu (například pád). Systém pak zareaguje dočasným zaparkováním hlavy pevného disku pro čtení a zápis, čímž se zabrání poškození pevného disku, ke kterému by v této situaci mohlo dojít.

Reklama

Související témata:

Související články

Intel uvádí letos poslední Celeron

Společnost Intel uvedla na trh nový procesor Celeron 2.8 GHz, který v současné době představuje vrchol nabídky procesorů Intel určených pro cenově dostupné...

Nový 17" displej od firmy EIZO

Japonská firma EIZO představila nový sedmnáctipalcový LCD displej, který má zcela přepracovaný vzhled a nabízí nové pokročilé funkce.

Nový videopřehrávač do kapsy od Sony

Společnost Sony připravuje nový kapesní videopřehrávač, který by se měl začít prodávat ještě koncem tohoto měsíce, a to pod označením Vaio PCVA-HVP20.

Výběr článků

Načítám