Hlavní obsah

Intel uvádí letos poslední Celeron

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnost Intel uvedla na trh nový procesor Celeron 2.8 GHz, který v současné době představuje vrchol nabídky procesorů Intel určených pro cenově dostupné počítače.

Foto: Vratislav Konečný

Švihák a švihák

Článek

Nový Celeron 2.8 GHz je stejně jako předchozí verze vybaven 128 KB vyrovnávací paměti druhé úrovně (L2 cache) a podporuje 400MHz sběrnici (FSB). Velkoobchodní cena je stanovena na 117 dolarů (přibližně 3300 korun) při tisícikusovém odběru.

Tento procesor je pravděpodobně posledním Celeronem založeným na současném 0,13mikronovém jádře Northwood. Rychlejší Celerony by se na trhu měly objevit až ve druhém čtvrtletí příštího roku a již by měly být postaveny na zcela novém jádře, které bude vyráběno modernějším 0,09mikronovým výrobním procesem.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové 20.1" EIZO pro grafiky

Japonská firma EIZO představila nový 20.1" LCD monitor se špičkovým obrazem, který je určen, jak už je u této značky zvykem, nejnáročnějším uživatelům.

Acer uvádí nové notebooky Aspire 1350

Společnost Acer uvedla na trh novou řadu přenosných počítačů Aspire 1350 vybavenou procesory Mobile Athlon XP, která nahradí notebooky současné řady Aspire...

Výběr článků

Načítám