Hlavní obsah

Hrej a neplať 50/2003: Mrkev zabiják

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos se setkáváme už po padesáté, což je nemalý důvod k radosti, stejně tak jako dnešní tři hry zdarma - variace na GTA, mrkev jako Rambo a zajímavá japonská mlátička.

Foto: Tomáš Vítámvás

Mistrovství České republiky 2013 - Říčany - billiard hockey (šprtec)

Článek

Jetz Fusion

Pokud znáte Grand Theft Auto, pak vám stačí říci, že se jedná o freewarovou podobu této hry (což znamená skromnější), s tím rozdílem, že hlavní hrdina nejezdí v autě, ale vlastní jetpack, tedy zařízení s nímž se může vznášet nad zemí.

Jinak vše ale zůstává při starém. Jen tak se potloukáte po městě, kde se tu a tam vyskytují osůbky označené zelenou šipkou, které pro vás mají speciální úkoly - od jednoduchého převozu "balíčku" na určené místo až po brutální nájemné vraždy. Do všeho se ovšem pletou všudypřítomní policisté, takže o adrenalinovou akci známou z původního Grand Theft Auto, rozhodně nouze nebude.

I když grafika vypadá na první pohled jako z nějaké pohádky, od okamžiku, kdy odpálíte granát uprostřed skupinky lidí, vám bude jasné, že tohle by děti raději hrát neměly. A to ani nemluvím o bizarnosti některých úkolů, jako například zabít babičku svého kamaráda. Drsnost celé hry pak už jen zastřešuje řízná mluva všech zúčastněných.

Herní systém je rovněž podobný. Po dosažení určitého počtu bodů se vám zpřístupní nové zbraně a celé lokace s dalšími úkoly. Jetz Fusion je zkrátka pecka s výtečným hudebním doprovodem od Linkin Park, takže pokud vám nevadí nějaký ten litřík prolité krve, pak rozhodně stahujte a hrajte.

DOWNLOAD, homepage, 8 MB, 8/10

Super Carrot

Tak takto hra je opravdu podivná ba dokonce trošku úchylná. Nejenom, že je zde jako hlavní hrdina (či spíše hrdinka) mrkev, která bojuje proti rajčatům, ale navíc se to vše odehrává na pozadí války v Iráku.

Dalo by se říci, že hra je plošinovka, protože tomu odpovídá jak jednoduchá grafika i ovládání (vše naleznete podrobně popsané v položce Help), ale bohužel tady chybí to hlavní - plošinky. Celá hra se totiž odehrává v jedné rovině, v níž je již zmíněná mrkev, ale také rajčata  nebo třeba brokolice namačkána.

Když si ke všemu ještě přimyslíte depresivní hudbu a frustrující obtížnost, pak asi jako já dojdete k závěru, že se jedná spíše než o hru jedná o přírůstek do sbírky kuriozit.

DOWNLOAD, homepage, 2.9 MB, 3/10

Puppet

Na závěr jsem si nechal jednu pozoruhodnou hříčku, která sice neoslní svým zpracování nebo originalitou, zato nabízí vrchovatou porci jedné neméně důležité složky - nabízené zábavy.

Jedná se o japonský produkt, čemuž odpovídá i ovládání pomocí kláves Z, X, C, takže je vhodné přepnout si klávesnici na anglickou, aby jste si při hře nezlomili prsty. Puppet je mlátička pro jednu osobu, kde ovládáte podivnou dřevěnou figurku s mečem, která bojuje s ještě podivnějšími nepřáteli - hned v první úrovní jsou to jakási bezhlavá želatinová těla.

Doprovodná hudba rovněž není špatná a po krátkém tréninku není ani obtížnost příliš vysoká, takže hru nelze jinak než doporučit na ukrácení vzácných chvilek volna.

DOWNLOAD, homepage, 6.7 MB, 7/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

P.S.: Příští středa připadá na všemi dlouho očekávaný svátek - Štědrý den - což ovšem neznamená, že byste byli ochuzeni o svůj příděl her zdarma, ba právě naopak - je pro vás připraven vánoční speciál. Zůstaňte naladěni!

Reklama

Související články

Hrej a neplať 47/2003: Závody malých Fiatů

Tak se pojďme podívat, jaké hry se nám sešli v dnešním vydání: mám tady adrenalinové závody malých Fiatů, pak velmi zábavnou vesmírnou střílečku pro dva hráče...

Výběr článků

Načítám