Hlavní obsah

Hrej a neplať 49/2003: Adrenalinové dálniční pronásledování

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako každou středu jsem i tentokrát zde s přídělem tří nových her zdarma: tentokrát se jedná o opravdu vzrušující závody na dálnici, logickou variaci na Sokobana a jedna starší mlátička pro dva hráče.

Foto: archiv Jaromír Kubů

Kastelán hradu Karlštejn Jaromír Kubů se zpěvačkou Helenou Vondráčkovou a dcerou Michaelou.

Článek

Fire

Bez mučení se přiznám, že prvních pár okamžiků jsem měl problém pochopit, co že je cílem této pozoruhodné logické hry pocházející z Francie, nicméně po několika okamžicích jsem se praštil do čela.

Nad čím že jsem těch několik okamžiků přemýšlel? Celá hra totiž vypadá jako variace Sokobana, ovšem s tím rozdílem, že se zde nacházejí dva objekty: kulička a kvádřík. Vašim úkolem je pak projet plochu kuličkou tak, aby jste s ní uhasily všechny plamínky - ovšem, jak pravidelní čtenáři ví a ostatní jenom tuší - je zde jisté ale. Tím je pro dnešek fakt, že jak kulička, tak bedýnka se pohybují pouze "ode zdi ke zdi", takže s nimi není možné zatáčet jinak, nežli jejich vzájemným kombinováním a stavěním si do cesty.

Necelých padesát úrovní je tak opravdovou výzvou pro nejednoho milovníka logických her. Vše je navíc zabaleno v dobře vyhlížejícím grafickém kabátku a doprovázeno ucházející hudbou, za což je ovšem nutno zaplatit daň v podobě většího instalačního souboru.

DOWNLOAD, homepage, 12.7 MB, 7/10

Highway Pusuit

Pokud máte rádi adrenalinové hry, v nichž s vytřeštěnýma očima zíráte na obrazovku a vůbec nevnímáte svět kolem sebe, pak je Highway Pursuit hra přesně pro vás. Ve vysoké rychlosti jste zde totiž stíháni skupinkou nepřátelských aut po dálnici a nechybí ani takové věci jako jsou vzájemné přestřelky nebo olejové skvrny na silnici.

Základem všeho je jet a nenarážet příliš do ostatních aut, věcí na silnici a okolo ní, což by šlo docela snadno, kdyby ovšem nebylo nepřátelských aut (poznáte je podle svítících zadních světel), která se vás snaží všemožně zničit. Od toho jste ale vybaveni kulometem (mezerník), takže jim můžete ukázat co proto. A aby hra nebyla tak jednotvárná, občas na cestě narazíte na dodávku, do které když vjedete, budete odměnění nějakou speciální zbraní - olejovými skvrnami, kouřovými bombami nebo třeba řízenou střelou.

Highway Pusuit je opravdu výtečná hra, na kráse ji snad ubírá jen ten fakt, že začne být docela brzy jednotvárná. Před tím ovšem skvěle pobaví.

DOWNLOAD, homepage, 3.4 MB, 8/10

Barbarian

Když jsem si v krátkém popisku této hry přečetl, že se jedná o 2D mlátičku pro dvě osoby, tak jsem se docela těšil, že se opět setkám se hrou podobnou Mortal Combatu, načež budu dlouhé hodiny zuřivě bušit do klávesnice. Bohužel se tak nestalo.

Barbarian je totiž předělávkou hry o značný kus starší, než výše zmíněná legenda bojových her, což znamená nejenom horší grafiku (o takových věcech, jako že oba bojovníci vypadají navlas stejně a že se hraje pouze na jednom pozadí ani nemluvě), ale hlavně i horší hratelnost. V podstatě máte možnost čtyř základních pohybů, dvou různých úderů plus nějaké jejich kombinace.

Jediná věc, která zachraňuje Barbarian před naprostým zavržením, je možnost hry dvou lidí na jedné klávesnici, což nejednomu titulu přidá nějaký ten bodík. 

DOWNLOAD, homepage, 0.8 MB, 5/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 43/2003: Hrajeme si s koulemi

Je to zajímavé, ale bezejmennými hrdiny dnešních tří her jsou různé kuličky - první neustále kmitá na laně, druhá se prodírá bludištěm plným nástrah a třetí...

Hrej a neplať 44/2003: Zachraňte žabičku!

Z Německa k nám od tvůrců Moorhuhnu přichází další herní pecka, kde však nejsou slepice, nýbrž jedna žabka, na niž se nestřílí. Dále zde pak naleznete...

Výběr článků

Načítám