Hlavní obsah

Hrej a neplať 39/2003: Dvě vesmírné střílečky

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další středa je tu a to je dobrý důvod pro nášup tří her zdarma. Dnes tady najdete dvě vesmírné střílečky a jednu strategii pro více hráčů.

Foto: Eugenie Hančarová

Výstava Knihy vázané pro vánoční čas

Článek

Minimonica

Už pár dílů jsme v Hrej a neplať neměli žádnou japonskou hru, a proto je třeba tento nedostatek napravit. Napomůže nám k tomu titul s názvem Minimonica, který je typickým zástupcem dálněvýchodní produkce: je to klasická střílečka, ovšem ne vesmírná. Hlavní hrdinkou je zde totiž malá dívenka v rozkošných růžových šatečkách, která jaksi levituje v prostoru a ničí vše, co jí přiletí do cesty.

Jako znalci tohoto druhu her se nezaleknete "rozsypaného čaje" během instalace, stejně tak jako v hlavním menu a neustále potvrzujete, co vám přijde pod ruku, což mě dovádí k myšlence, že počítačoví hráči ani nepotřebují umět číst. Ale zpět ke hře.

Ta dělá svému žánru čest: je rychlá, zběsilá a na obrazovce se pořád něco děje. Je to zkrátka druh hry, z níž slabší jedinci dostávají epileptické záchvaty, silnější pak zánět šlach v zápěstí. Minimonica je tak klasická střílečka, až je průměrná, takže pokud nejste nějakými zvláštními přívrženci zuřivého bušení do klávesnice u tohoto druhu her, pak se asi nijak zvlášť bavit nebudete.

DOWNLOAD, homepage, 2.2 MB, 7/10

Paintball Party

Určitě všichni znáte adrenalinovou outdoorovou zábavu, kdy se po lese nebo speciálním cvičišti prohání skupinka lidí, kteří po sobě velkou vervou střílejí kuličkami s barvou, s názvem Paintball. Samozřejmě není nutné zdůrazňovat, že se jedná o značně nákladný podnik, který není přístupný každému.

Naštěstí zde ale máme počítačové hry, které nám za malý peníz nebo dokonce zadarmo umožňují zažít věci, k nimž bychom se jinak vůbec nedostali. Ano, chápete správně - Paintball Party je simulací takovéto "seance". Stejně jako v realitě ale budete potřebovat ochotné spoluhráče, protože o samotě můžete jen trénovat, což vás ale brzy omrzí.

Takže pokud máte chuť na nějakou jednoduchou ale hratelnou multiplayerovou pařbu, pak jen stačí nastavit klávesy pro dva až čtyři hráče a můžete se začít prohánět a střílet v mnoha rozdílných lokacích.

DOWNLOAD, homepage, 3.3 MB, 5/10

Rapid Fire DX

Jestli bylo o úvodní hře řečeno, že je to klasická střílečka, pak o Rapid Fire DX je nutné říci, že je "ultraklasická". Jsou zde totiž všechny nezbytné propriety: vesmírná raketa střílející laserem, hory nepřátel a efektní výbuchy na černém hvězdném pozadí.

Takováto klasičnost má ale pro autora recenze jednu nevýhodu - neví o čem má psát. Takže jen ve zkratce o věcech, které mě zaujaly. Rapid Fire DX má docela zajímavý herní systém, kdy se na vás hned v první úrovni nevyvalí tuny nepřátel, ale jejich počet a náročnost zvládnutí vzrůstá lineárně a docela pomalu, což má pozitivní vliv na obtížnost.

Dále pak zaujme herní mód s názvem "Old Game", který nabízí tutéž hru, ovšem v grafickém kabátě, který jako by vypadl ze 70. let.

Máme tedy před sebou další mírně nadprůměrnou vesmírnou střílečku. Příznivce potěší, ostatní může příjemně pobavit.

DOWNLOAD, homepage, 8.2 MB, 7/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 34/2004: Filmový díl

Hned dvě dnešní hry mají svůj námět ve slavných filmech. Najdete zde vesmírnou střílečku na motivy Hvězdných válek a plošinovku podle Jamese Bonda.

Výběr článků

Načítám