Hlavní obsah

Hrej a neplať 36/2004: Moorhuhn na divokém západě

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrou dnešního týdne je další pokračování "lovu na slepice", tentokrát to však bude trochu něco jiného, než byste možná čekali. I další hry by však neměly zůstat nepovšimnuty: je to simulátor zraňování lidského těla a pokračování populární edice Yetisports.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Starosta Krupky Zdeněk Matouš vítá Halinu Pawlowskou

Článek

Moorhuhn Wanted

Snad se dnes nenajde už nikdo, kdo by neznal nekorunovaného krále freewarových her - Moorhuhn. Abych byl ale upřímný, zdá se, že král poslední dobou chřadne a upadá. Začalo to nenápadně - jeho tvůrci, německá firma Phenomedia AG, nebyli schopni přijít s něčím novým a originálním a neustále dokola opakovali první díl jen s drobnými vylepšeními, většinou pouze grafického hávu.

Namísto toho, aby celou sérii se ctí ukončili, peníze zřejmě poroučí jinak, a tak je hlavní hrdina všech her - skotský bahenní tetřívek, neustále "znásilňován" a nucen k novým rolím, které mu ale vůbec nesedí. Už jsme ho mohli potkat jako řidiče motokáry, dnes jako střelce na divokém západě.

Jakmile hru spustíte, bude se vám vše zdát povědomé: krásná scenérie s poletujícími ptáky a kurzor myši, coby zaměřovač. Něco je ovšem jiné. Přímo uprostřed obrazovky stojí obrovský opeřenec s opaskem chystající se ke střelbě.

Vašim úkolem je tak zůstat v klidu s kurzorem v pravém dolním rohu na ikoně pistole a nepohnout se dříve než protivník. Jakmile ale začne tasit, bez milosti jej sejměte a totéž udělejte ve zbývajícím čase s jeho kolegy poletujícími okolo.

Jak už jsem řekl, Moorhuhn umírá ve strašlivé agónii a tento titul toho budiž jasným důkazem. Na chvilkové pobavení to možná stačí, ale kdeže loňské sněhy jsou.

DOWNLOAD, homepage, 14.7 MB, 6/10

Dismout Levels

Série her začínající názvem Dismout šla už od začátku svou vlastní cestou obnášející sice spartánskou grafiku, ale téměř dokonalý fyzikální model lidského těla. A co že se s ním dá potom dělat? Všelicos - shodit ho ze schodů, přejet nákladním vozem, anebo, což je náplní dnešní hry, mlátit s ním o stěny.

Opět si představte bezpohlavní figurínu známou z předešlých dílů a soustavu plošinek (nedá se ovšem říci, že díky nim by byl Dismout Levels typickou plošinovkou). Vašim úkolem je za pomocí myši (odborně metodou dragdrop) házet nebohého panáka proti zdím. Ovšem oproti předchozím dílům je zde jedna malá změna: už není vašim cílem způsobit co největší poškození figuríny, ale pouze se s ní dostat do cíle a posbírat přitom co nejvíce žlutých krychlí.

Dismout se tak svým posledním dílem přiblížil ke klasickým hrám, ale to neznamená, že by nebyl zábavný, jako jeho předchůdci. I když i zde je jasné, že opakovaný vtip přestává být vtipem.

DOWNLOAD, homepage, 1.2 MB, 7/10

Yetisports 6

I v závěru se nevymaním z jednotícího tématu dnešního dílu a představím vám hru, která je pokračováním dlouhé a slavné série: Yetisports. Její historie sice nesahá tak daleko, ale popularity už dosáhla srovnatelné například s dnes již zmiňovaným Moorhuhnem. Základem všeho je zde hlavní hrdina Yeti a hejno tučňáků. A dnes se s nimi podíváme na vskutku neobvyklé místo - do vln tropického moře.

Ovládání je jako vždy velice jednoduché, tentokráte vám k němu postačí jen klávesy vlevo a vpravo. Pomocí nich se na surfovém prkně odrazíte od vlny co nejvýš, za což jsou body a taky se budete snažit zasáhnout co nejvíce tučňáků, za což jste rovněž odměněni.

Na každou úroveň máte omezený časový limit, o své výsledky se pak můžete podělit s ostatními hráči na internetu. Jako vždy je hra ze série Yetisports velice primitivní, ale právě to je klíč k jejímu úspěchu.

DOWNLOAD, homepage, 2.4 MB, 7/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 31/2004: Skateboarding zdarma

Do dnešního dílu se nám sešly hned tři povedené hry: simulátor skateboardingu, originální japonská střílečka s čarodějnicí v hlavní roli a pohodová logická...

Hrej a neplať 33/2004: Závodní díl

Málo častý žánr závodních her je v dnešním vydání zastoupen hned třemi exempláři. Setkáme se jak s propracovanými 3D závody, tak se starými dobrými autíčky...

Výběr článků

Načítám