Hlavní obsah

Hrej a neplať 34/2004: Filmový díl

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvě dnešní hry mají svůj námět ve slavných filmech. Najdete zde vesmírnou střílečku na motivy Hvězdných válek a plošinovku podle Jamese Bonda.

Foto: Stanislava Dvořáková

Známá postavička lákala děti i dospělé na trasu "Šmoulí stezkou" k různým atrakcím a soutěžím a k návštěvě chaty KČT Hvězda na Andrlově chlumu.

Článek

Episode V - Battle for Hoth

Hvězdné války jsou velice populární kinematografickou sérií a není divu, že se její všemožné části stávají námětem mnoha her. Nyní před sebou máme hru inspirovanou pátou epizodou Hvězdných válek, konkrétně bitvou o planetu Hoth.

Ta se odehrává na jejím povrchu, kde kráčejí obrovští roboti a mezi nimi se proplétají kluzáci. Jeden z nich pilotujete vy, samozřejmě máte za úkol zničit ostatní létající stroje. Nejprve bych ale doporučoval nastavit si klávesy, vystačíte se šipkami pro pohyb, klávesou pro střelbu a další pro harpunu, s jejíž pomocí můžete rychle změnit směr.

Pak už se můžete vydat do boje. Hlídkujete nad vymezeným úsekem, přičemž vespod vidíte zmenšeninu bojové oblasti, která zároveň slouží jako radar. Takže jen tak letíte a následný konflikt na sebe nenechá dlouho čekat.

Ačkoli má hra celkem jednoduché ovládání, dokonalé zvládnutí vesmírné lodi vyžaduje trénink. Pak se ale můžete kochat vlastními krkolomnými manévry a hraní se stane opravdu adrenalinovou záležitostí.

DOWNLOAD, 4 MB, 8/10

James Bond

Taktéž filmová postava agenta jejího veličenstva doslova svádí k počítačovému zpracování. Možností, jak tak učinit, je spousta. Ve freewarové oblasti se doslova nabízí plošinovka neboli arkáda.

Jakmile hru spustíte, bude vám zřejmé, že se jedná spíše o herní parodii na Jamese Bonda, už jen vzhled samotného hlavního hrdiny (viz screenshot) mluví za vše. I okolní prostředí vypadá jako by je kreslilo šestileté dítě, které nejprve pozřelo obsahy tub s barvami a pak je zpátky vyvrhlo na obrazovku.

Stejně tak je ujetá fyzika, protože agent skáče několik metrů do vzduchu, jako by byl z gumy. Celkově je James Bond velice špatná hra, která by jinak ani nenašla cestu na tyto řádky, pokud by ovšem nezneužila slavné filmové jméno.

DOWNLOAD, homepage, 1 MB, 3/10

Squeek

Do závěru se mi nepodařilo sehnat žádnou filmovou hru, ale i tak si myslím, že sláva fenoménu, který Squeek představuje, zastíní leckterý film. Jedná se totiž o verzi Tamagochi pro PC. Jistě si vzpomínáte na malá elektronická vajíčka s obrazovkou, na níž byl jakýsi živočich, jemuž jste museli poskytnout kompletní péči: dát mu najíst, napít, hrát si s ním a uklízet po něm.

Squeek nabízí prakticky totéž, ovšem ve verzi pro Windows. Základem všeho je opět blíže neidentifikovatelné zvíře, které se prochází ve své kleci, přičemž mu klesají ukazatele zdraví a nálady. Na vás je, aby se nepropadly až na nulu, což by znamenalo konec hry.

Používáte k tomu několik různých prostředků (hry, jídlo, pití, léky...) Ovšem nemyslete si, že se na Squeeka stačí stejně jako na Tamagochiho podívat jednou za pár hodin. Právě naopak - Squeek vyžaduje nepřetržitou péči. Schválně se proto v diskusi pod článkem pochlubte, jak dlouho jste vydrželi hrát. Počítají se ovšem až časy od minuty nahoru.

Poznámka k instalaci: pokud vás předchozí odstavce neodradily a chcete si přesto zahrát, pak dekomprimujte soubor a otevřete jej v Internet Exploreru.

DOWNLOAD, 0.1 MB, 2/10

Reklama

Související články

Hrej a neplať 30/2004: Staňte se otrokářem

Hrou dnešního týdne je velice povedený mix Lumíků a Tamagochi, strategie, v níž si můžete vyzkoušet, jaké je to být otrokářem v dole na rudu. Ale pokud...

Hrej a neplať 31/2004: Skateboarding zdarma

Do dnešního dílu se nám sešly hned tři povedené hry: simulátor skateboardingu, originální japonská střílečka s čarodějnicí v hlavní roli a pohodová logická...

Výběr článků

Načítám