Hlavní obsah

Hrej a neplať 38/2004: Další Svenova dobrodružství!

Novinky, Ondřej Pohl

Týden se sešel s týdnem a máme tady nové pokračování seriálu o hrách zdarma. Jeho hlavní náplní jsou nová erotická dobrodružství beránka Svena, jeden velice podařený Mahjongg a virtuální Rubikova kostka. Bavte se dobře!

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Kompletní obnova Nemocnice Cheb patří k jednomu z největších projektů Karlovarského kraje v oblasti zdravotnictví.

Článek

Sven 004 XS

V poměrně krátké době od vydání posledního dílu vydává německá Phenomedia AG další pokračování dobrodružství nadrženého beránka Svena Bomwollena. A nebylo by to Hrej a neplať, aby se celé hře nepodívalo na zoubek.

Asi před dvěma týdny jsem zde hořekoval nad osudem Moorhuhnu, který byl ve snaze vydělat na něm co nejvíce peněz (a to se původně jednalo o freewarovou hru) znetvořen do podoby, která je přinejmenším celkem směšná. Docela se bojím a označení "004" mě od toho nijak neodrazuje, aby stejný osud nepostihl i beránka Svena, aby se z něj nestala pouze jakási ukřižovaná ikona na oltáři zábavního průmyslu.

Zatím se to naštěstí neděje, tak tedy mohu s docela lehkým srdcem prohlásit, že před sebou máme další pokračování, které svou kvalitou nijak výrazně nevybočuje z řady svých předchůdců. Kosmetických vylepšení jsme se nedočkali, zato však značných změn dostál samotný herní systém. Nejenom, že je nutné stejně jako dříve učinit všechny ovečky šťastnými, ale také je zde zahrnuta herní složka obnášející hledání klíčů, mačkání spínačů a otevírání vrátek vedoucích k cíli.

Z toho důvodu je vhodné si před zahájením hraní projít podrobný tutorial, který je bohužel pouze v němčině, což může leckomu činit obtíže.

Z předchozího dílu zůstal zachován podařený multiplayer, můžete si dokonce zahrát za jinou postavu než samotného Svena. Nezbývá tedy, než zahodit obavy o vývoj celé série za hlavu a dobře se u jejího čtvrtého dílu bavit.

DOWNLOAD, homepage, 12.4 MB, 8/10

Mahjongg Solitare

Mahjongg je jakási asijská obdoba našeho Pexesa - z různě postavených hromádek hracích kostek odebíráte vždy dvě volné se stejnými symboly a čísly tak, aby vám jich na konci na hrací ploše zbylo co nejméně. Počítačové zpracování takovéto hry se zdá býti docela jednoduché, ale jen málokomu se podaří vypilovat virtuální Mahjongg takřka k dokonalosti. Ale autorovi Mahjongg Solitare se to téměř povedlo.

Na samotném herním principu už není co vylepšovat, a proto musejí být na výbornou zpracovány věci okolo. Hra musí jít libovolně ukládat i načítat, samozřejmostí je možnost vzít zpátky poslední tah nebo si nechat od počítače poradit - to všechno Mahjongg Solitare umí.

A nejen to - nabízí i nepřeberné možnosti rozestavění kostek a jejich grafického zpracování. Takže, pokud budete mít někdy chuť si tuto prastarou asijskou hru zahrát na svém počítači, pak je pro vás Mahjongg Solitare tou správnou volbou.

DOWNLOAD, homepage, 2.7 MB, 9/10

Rubik's Solver

Nápad zpracovat do počítačové podoby známou Rubikovu kostku mi přijde celkem originální, protože jsem i za ta dlouhá léta, co se věnuji počítačovým hrám, nic podobného neviděl. Je mi však jasné, že pokud prohlásím něco takového, zaplní se diskuse pod článkem připomínkami typu: "Už tenkrát na Amize nebo osmibytech...".

K ovládání se používají kurzorové šipky, s jejichž pomocí si můžete kostku natočit, jak potřebujete. K rotaci jejích částí používejte dvojice písmen z levé části klávesnice.

Rubik's Solver je zkrátka virtuálně zpracovaná Rubikova kostka, nic víc, nic míň. Takže pokud si chcete například zavzpomínat na dobu svého mládí, kdy jste se snažili kostku složit, pak je to pro vás dobrá volba.

DOWNLOAD, 0.1 MB, 6/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 33/2004: Závodní díl

Málo častý žánr závodních her je v dnešním vydání zastoupen hned třemi exempláři. Setkáme se jak s propracovanými 3D závody, tak se starými dobrými autíčky...

Hrej a neplať 34/2004: Filmový díl

Hned dvě dnešní hry mají svůj námět ve slavných filmech. Najdete zde vesmírnou střílečku na motivy Hvězdných válek a plošinovku podle Jamese Bonda.

Výběr článků

Načítám