Hlavní obsah

Hrej a neplať 3/2003

Novinky, Ondřej Pohl

Jak jsem minule slíbil, dnes se podíváme na to nejlepší, co zůstalo po posledním klání zvaném Becher Game. A je o co stát: tučňáci, adventura a závody. Bavte se dobře!

Foto: Marek Venuta
Článek

Penguins

První dnešní hra je zároveň vítěznou celé Becher Game, i když je, musím říci, velice netradiční. Spojení tučňáků a karlovarského likéru je násilné už na první pohled a samotné zpracování o to více. Ovládáte totiž malou ponorku, se kterou se plavíte pod hladinou moře a společně s vámi i hejno tučňáků. Ti se pohybují velmi chaoticky skoro bych až řekl, že se chudáci díky globálnímu oteplování přehřáli a teď z toho nejspíš dostali epileptický záchvat. Ještě podivnější je ten fakt, že mají na bříšku přilepenu láhev Becherovky. A ta je cílem vašeho snažení - když se dostanete do blízkosti nějakého tučňáka, jednoduše stisknete Ctrl a láhev je vaše. Celkem jich tak musíte zkompletovat 55 a to dříve, než vám dojdou baterie.

DOWNLOAD, homepage, 4.6 MB, 7/10

Becherův sen

Zcela z jiného soudku je ovšem hra, která obsadila druhé místo - flashová adventura Becherův sen, která nás zavádí do minulosti, konkrétně do období života Jana Bechera, jenž se pod vlivem zvláštního snu vydal hledat recept na nápoj, kterýžto má celému světu údajně zajistit mír, bohatství a blahobyt. Hned na první pohled je vidět, že si autoři dali na hře záležet: grafika je hezky prokreslená včetně vtipného sklouzávání ke karikaturnosti a rovněž je potěšitelné, že sedí i dobové reálie. Namluvené je sice pouze intro, u herních dialogů budete muset číst titulky, ale to už bychom chtěli po freeware hře asi trochu moc. Jak se můžete sami přesvědčit, bodový rozdíl mezi Tučňáky a Becherovým snem byl opravdu těsný, nehledě na to, že u široké veřejnosti v popularitě s přehledem zvítězil Becherův sen, k čemuž se mohu jen a jen připojit.

DOWNLOAD, homepage, 4 MB, 9/10

Extreme Race

Při pohledu na téma dnes poslední hry ze třetího místa se asi budete ptát, co že má závodění s Becherovkou společné - vždyť alkohol přeci za volant nepatří. Popravdě - nic moc, krom neustálých zmínek a prostřihů na tmavě zelenou láhev se žlutou nálepkou. Základem je tedy závodění malých autíček na okruzích viděných se shora, které vzdáleně připomíná českou pecku loňského roku Racer. Celá snaha spočívá v tom, udržet auto na silnici, protože mimo ní rapidně klesá rychlost, čehož okamžitě využívá váš počítačem řízený a neomylný protivník. Navíc se zde setkáte se systémem postupného odemykání dalších a dalších závodů podle úspěšnosti v předchozích kláních. Člověk bez patřičné dávky trpělivosti tak může na tuto průměrnou závodní hru velice brzy zanevřít.

DOWNLOAD, homepage, 5 MB, 6/10

Spoustu dalších her z této soutěže naleznete zde.

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 1/2003

Když jsem před dvěma týdny zamáčkl slzu, napsal přehled nejlepších her roku 2002 a rozloučil se s vámi, netušil jsem, že jako obvykle udělá život pár kotrmelců...

Hrej a neplať 2/2002

I přes všechny změny provázející Novinky dostanete každý týden své tři hry zdarma. A začínáme pěkně od podlahy: jednou velice brutální adventurou, povedenou...

Výběr článků

Načítám