Hlavní obsah

Hrej a neplať 17/2003: Chcete být pracháčem?

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pojďme se podívat na to, co se nám tentokrát sešlo do pravidelného středečního magazínu o hrách zdarma: jedna starší arkáda, hra ve stylu Chcete být milionářem a krocaní skoky na lyžích. Bavte se dobře!

Foto: www.zameknapajedla.cz

Zámek Napajedla ožije v neděli akcí Hurá do školy.

Článek

MegaBot

Ačkoli se může zdát, že počítačové hry jsou natolik mladý druh zábavy, že nemohou mít historii, opak je pravdou. Právě k minulosti se tvůrci freewarových her nezřídka kdy uchylují a nejinak tomu bude i v případě dnešní první hry - MegaBot.

Období, které hra evokuje je dnešku relativně velmi vzdálené, neb se jedná o časy, v nichž počítačové hry byly výsadou automatů v cirkusáckých maringotkách putujících napříč krajinou. Odpovídá tomu jak docela nehezky hranatá grafika, tak naprosto šílený hudební doprovod.

Musím ovšem bohužel konstatovat, že pokud takový nějaký automat s MegaBotem někdy existoval, pak byl jistě velmi poničen pěstičkami malých vzteklých hráčů - MegaBot je totiž nadmíru těžká hra, což je u tohoto žánru, který by měl sloužit spíše na odreagování docela zásadní vada na kráse. 

Poznámka: pro nápovědu ohledně ovládání stiskněte během hry šipku dolů.

DOWNLOAD, homepage, 4.5 MB, 5/10

Staňte se pracháčem

Sotva se přes obrazovky našich televizorů (to jsou takové ty věci podobné monitorům od počítače) převalila vlna importovaného soutěžního šílenství řečnicky pojmenovaném "Kdo chce být milionářem?", pokračoval tento nápor v nezmenšené intenzitě i skrze naše počítače.

Vyrojilo se tak mnoho her s totožnou tématikou, stvořených za použití různých technologií a s velmi rozdílnými kvalitami.

Hra, kterou vám dnes představím sice nijak nevybočuje, jak směrem nahoru, tak dolů. Jejím hlavním problémem, stejně jako u spousty dalších, je nízký počet obsažených otázek - v tomto případě pouhých 50. Autor ovšem do budoucna slibuje rozšířenou verzi, do níž bude možno přidávat vlastní otázky.

Jinak je vše jako obvykle, k dispozici máte celkem čtyři nápovědy: zlehči (50:50), anketa, chat (přítel na telefonu), anebo možnost zvolit si úplně jinou otázku.

DOWNLOAD, homepage, 0.8 MB, 5/10

Skispringer

Jako dnešní poslední jsem nevybral nic japonského, ale naopak německého, co je správně po německu šílené a tudíž vhodné pro mladší hráče anebo jim mentálně blízké jedince. Jedná se totiž o krocaní skoky na lyžích.

Hra je velice jednoduchá, nejprve stačí zapsat sebe a až sedm dalších lidí do připravené tabulky, načež se můžete kochat šílenými animacemi a ještě šílenějšími zvuky, které krocani při svých sportovních výkonech vydávají. K ovládání stačí mezerník.

DOWNLOAD, homepage, 7.6 MB, 4/10

Reklama

Související články

Hrej a neplať 12/2003

Dnes pro vás mám v Hrej a neplať sice jenom jednu, zato ale pořádnou - devadesátimegové freeware RPG, které klidně snese srovnání s takovými tituly, jako...

Hrej a neplať 13/2003

Protože je v poslední době okolo nás násilí více než dost, rozhodnul jsem se, že tento díl se bez něj může klidně obejít (až na malou výjimku). Mám tady...

Hrej a neplať 14/2003

Hrou tohoto týdne je velmi povedená akční záležitost s přiléhavým názvem Zastřel si svého Zazu, pak jedna japonská mlátička a nakonec něco na odreagování.

Výběr článků

Načítám