Hlavní obsah

HRA: StarShip Trooper: adrenalinová česká akce

Novinky, Ondřej Pohl

Po nějaké době tady zase máme hru, která vydrží rozhodně déle než jen jednu přestávku na oběd a o to víc je potěšitelné, že se jedná o český výrobek. Jak je patrné z názvu, hra je inspirována stejnojmenným filmem - takže pokud se vám líbil, pak neváhejte ani chvíli - rozhodně nebudete zklamáni.

Foto: Archiv Muzea Brněnska

Výstava v galerii Celnice

Článek

V jedné daleké galaxii hlídá skupinka vojáků pár planet, na kterých se těží důležité suroviny. Náhle se ztratí jedna loď v odlehlém kvadrantu, a tak je skupinka vojáků vyslána prozkoumat, co se děje. Asi pro vás nebude překvapením, že za vším stojí hnusní a slizcí brouci, které za to bude třeba všechny postřílet.

Pokud si pamatujete na titul jménem Phobia, který ode mne obdržel jedno z nejvyšších hodnocení, pak už přibližně z poloviny víte, o čem je StarShip Troopers. Pohyb ovládáte klávesnicí, zaměřování a střelbu myší. Hraní samotné se sestává ze zmateného pobíhání po ploše, jehož účelem je vyhnout se ostrým kusadlům brouků a střílení do všeho okolo, co se hýbe a snaží se vás sežrat. Vše je doplněno povedenými zvukovými efekty a vašimi bulvami přitisknutými na obrazovku.

Ve hře najdete dva herní módy, první je s příběhem a je prokládán četnými dialogy, které jsou opravdu řízné. Pokud by vás to ale nebavilo, nebo už jste hru dohráli do konce, pak je tu ještě Instant Action, kde jste vržení přímo mezi krvelačné brouky a koukáte jen přežít nejdéle jak to jde.

Pak se ještě musím zmínit o obsáhlé encyklopedii brouků a o předělových videích - jsou to všechno sice jen drobnosti, ale i bez nich by hra byla velice povedená. Takže ji nelze než doporučit.

DOWNLOAD (bez videa), homepage, 36.5 (14.5) MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: After Burner 3D - arkádová střílečka

Pokud vás před nedávnem zaujala hra Plane Arcade, už jste ji dohráli a teď se nudíte, pak zbystřete pozornost, protože je tu podobný kousek, v němž ovládáte...

HRA: Torus Trooper - psychotropní akce

Jestliže vás při vyhlašování nejlepších her loňského roku zaujal titul Tsunami 2010, pak rozhodně musíte zkusit Torus Trooper - je stejně rychlý, bláznivý...

Výběr článků

Načítám