Hlavní obsah

HRA: Cirque de Zale - neobyčejná adventura

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žánr adventur docela skomírá a i když se čas od času objeví kvalitní český titul, fanoušci tohoto žánr musejí vyplňovat dlouhé mezery cizojazyčným zbožím. Dnes si jedno takové představíme - adventuru s prvky absurdity.

Foto: Eugenie Hančarová

Snímání obrazu z vodní hladiny

Článek

Dejte si pozor, koho naštvete. Takhle by se dala shrnout hlavní myšlenka příběhu hry. Mladý chlapec jednoho dne naštve kouzelníka, který ho za trest pošle do alternativního vesmíru. Cílem hry je dostat se zpátky a že se přitom docela zapotíte, není nutné zdůrazňovat.

Ona alternativní dimenze totiž v mnohém připomíná cirkus. Narazíte zde na mnohé jeho zaměstnance - klauny, mágy nebo krotitele zvířat. Každý z nich je svým způsobem blázen, mluví ve verších nebo v hádankách a stejně tak používání předmětů se vymyká běžným zvyklostem.

Z toho důvodu je nutné vybavit se dobrou znalostí angličtiny. Pokud umíte jen průměrně anebo budete hrát se slovníkem v ruce, pak se možná doberte cíle, ale unikne vám spousta podařených vtipů a absurdních situací, jimiž je hra doslova prošpikována.

Ještě pár slov ke zpracování. Pokud jste někdy viděli Agenta Mlíčňáka, pak vám jen stačí říci, že Cirque de Zale běží na velmi podobném, ne-li stejném enginu. Ostatní se mohou podívat na screenshot a uvidět hru podobnou těm, jaké frčely tak v letech 93-95.

Hře dávám docela vysokou známku, i když je mi jasné, že ze všech čtenářů zaujme jen pár jednotlivců nebo desítek skalních fanoušků.

DOWNLOAD, homepage,  MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: EA-Hockey: stolní hokej

Toužíte po nenáročném odreagování v polední pauze, při němž nebudete nuceni přemýšlet a jen si pocvičíte své reflexy a švih zápěstím? Pak je tady...

HRA: Ski Challenge 2005 - perfektní sjezd

Zima je sice v plném proudu a pokud některým závidíte jarní prázdniny a možnost výletu do hor, pak alespoň zkuste tuto hru. Graficky je naprosto perfektní...

HRA: Ball Racer - závody koulí

S docela netradičním nápadem přichází hra Ball Racer. Zatímco všude jinde závodí auta, zde se mezi sebou rozhodly měřit síly obyčejné koule. Jak to vše dopadlo...

Výběr článků

Načítám