Hlavní obsah

Hodnota bitcoinu se propadla o desítky tisíc korun. Za pár hodin

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úterý se nezapíše do dějin bitcoinu jako příliš šťastný den. Hodnota této virtuální měny totiž v tento den klesla o více než 2500 dolarů, tedy v přepočtu o bezmála 52 000 korun. A to doslova za pár hodin. Vyplývá to z informací serveru Coin Desk.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ještě v noci na úterý se jedna mince bitcoinu obchodovala za 13 585 dolarů (282 300 Kč). Prakticky celý den však kurz klesal až se zastavil večer u hranice jedenácti tisíc dolarů, konkrétně se tato virtuální měna obchodovala za 11 039 USD, tedy 229 400 Kč.

Doslova strmý propad byl přitom zaznamenán okolo 12. hodiny. Hodnota tak klesla o desítky tisíc korun doslova za pár hodin.

Velké výkyvy kurzů bohužel nejsou u bitcoinů nijak výjimečné. I proto minulý měsíc největší německá bankovní společnost Deutsche Bank varovala uživatele před investicemi do této virtuální měny. [celá zpráva]

„Běžným investorům bych to prostě nedoporučoval,“ uvedl stoicky hlavní investiční stratég Deutsche Bank Ulrich Stephan. Následně dodal, že hlavní problém vidí v tom, že tato měna není regulovaná a její kurz je velmi nestabilní.

Ještě dříve před investicemi do virtuálních měn varoval ze stejných důvodů Evropský bankovní úřad. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám