Hlavní obsah

Hlasová asistentka Alexa vyzvala desetiletou dívku, aby strčila minci do zásuvky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k vidlici, která byla částečně připojená do zásuvky. Dítěti se nic nestalo, jeho matka totiž virtuální asistentku ihned zastavila. O nepříjemném zážitku pak napsala na Twitteru. Společnost Amazon uvedla, že svou virtuální asistentku aktualizovala, aby k podobným případům nedocházelo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dívka Alexu požádala o výzvu. „Zapojte nabíječku od mobilu zhruba z poloviny do zásuvky a pak přiložte na odhalenou vidlici cent,“ odpověděl hlas z reproduktoru.

Dívčina matka pak na Twitteru napsala, že s dcerou dělaly různé tělesné výzvy ze serveru YouTube, třeba překulit se na podlaze při balancování boty na chodidle. Venku však bylo ošklivé počasí a dívka chtěla další výzvu, tak požádala Alexu. Hlasová asistentka v chytrém reproduktoru Amazon Echo následně nabídla výzvu, „kterou našla na webu“.

Hackeři lákají na novou kryptoměnu Amazonu. Je to ale podvod

Internet a PC

„Ne, Alexo, ne!“ zakřičela dívčina matka. Dodala, že její dcera je příliš chytrá na to, aby pokyn asistentky následovala.

Zmíněná výzva se už v minulosti dostala do hledáčku hasičů, kteří lidi varovali, aby ji v žádném případě nezkoušeli. Zmínili riziko elektrických šoků, požárů, ale i to, že dotyčný může přijít o prsty či o celou ruku.

Společnost Amazon stanici BBC sdělila, že Alexu aktualizovala, aby takové aktivity v budoucnu nenabízela. „Důvěra zákazníků je středem všeho, co děláme, a Alexa je navržena tak, aby zákazníkům poskytovala přesné, relevantní a užitečné informace,“ uvedla společnost. „Jakmile jsme se o této chybě dozvěděli, podnikli jsme rychlé kroky k jejímu odstranění,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám