Hlavní obsah

Fujitsu nabídne první 2.5" disky s rozhraním Serial ATA 150

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Fujitsu představila novou řadu 2.5" pevných disků, které jsou určeny pro přenosné počítače, vybaveny 8MB bufferem a jako první 2.5" disky mají rozhraní Serial ATA 150.

Foto: Dana Ehlová

Členové fotoklubu Náchod, kteří prezentují svoji tvorbu v dobrušském lapidáriu.

Článek

Přestože pevné disky pro stolní počítače jsou stále daleko před disky pro přenosní počítače (ať už rychlostí či kapacitou), je možné pozorovat, že určité trendy se přesouvají i do mobilní oblasti. Potvrzují to nové pevné disky od firmy Fujitsu, které jsou, stejně jako jejich stolní kolegové, vybaveny vyrovnávací pamětí o velikosti 8 MB a rozhraním Serial ATA.

Nové disky budou k dispozici v kapacitách 40, 60 a 80 GB. Jejich plotny se otáčí rychlostí 5400 otáček za minutu a díky fluidním ložiskům jsou i docela tiché (výrobce udává hluk v klidovém stavu méně než 28dB). A to vše při rozměrech 70x100x9,5mm a váze pouhých 99g.

Disky by měly podle výrobce vydržet náraz až 225G při práci nebo 900G v klidovém stavu (vypnuté). V prodeji se objeví v průběhu dubna letošního roku za doposud nespecifikovanou cenu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám