Hlavní obsah

Základní deska pro Athlon 64 už za 2100 Kč

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma ECS představila levnou základní desku určenou pro procesory Athlon 64, která je založena na čipsetu SIS-755.

Foto: Z galerie Janáčkovy filharmonie Ostrava

Janáčkova filharmonie Ostrava na pódiu v Domě kultury

Článek

Nové 64-bitové procesory Athlon 64 určené pro Socket 754 vyžadují nové základní desky a ty v současné době nepatří zrovna mezi nejlevnější. A právě proto je zajímavou novinkou základní deska ECS-755, která přichází na trh s cenou velmi konkurenceschopných 80 dolarů, což je v přepočtu přibližně 2100 korun.

Nová základní deska firmy Elitegroup je postavena na čipové sadě SIS-755, která je velice dobře hodnocena na zahraničních serverech pro svůj výkon i stabilitu. Podporuje procesory Athlon 64 3000+ a 3200+, je vybavena 2 sloty DIMM s podporou pamětí typu DDR SDRAM (PC3200) a pěti sloty PCI. Samozřejmostí je podpora AGP 8x, rozhraní Serial-ATA a čtyři USB porty.

Do výbavy dále patří šestikanálová zvuková karta a síťová karta 10/100 Mbit/s. Obojí založené na čipech Realtek.

Reklama

Související témata:

Související články

Winamp 5 přichází

Jen několik dní před Vánoci představila firma NullSoft finální verzi oblíbeného multimediálního přehrávače Winamp, který již dávno nepřehrává pouze empétrojky.

AMD představilo levnější Athlon 64

Společnost AMD oficiálně uvedla na trh další 64bitový procesor s označením Athlon 64 3000+, který bude nejlevnějším 64bitovým procesorem na trhu.

Výběr článků

Načítám