Hlavní obsah

Fitbit bude patřit Googlu, spojení schválila Evropská komise

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Evropská komise (EK) ve čtvrtek schválila plán americké internetové společnosti Google převzít za 2,1 miliardy dolarů (zhruba 45 miliard Kč) výrobce chytrých náramků a hodinek Fitbit. Souhlas komise je ale podmíněn tím, že Google dodrží opatření, která mají zabránit negativním dopadům transakce na hospodářskou soutěž a spotřebitele.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto

Článek

Jedním ze závazků je, že Google data Fitbitu ohledně zdravotního stavu uživatelů nepropojí se svými údaji, které využívá pro reklamu.

Google také přislíbil, že zajistí, aby telefony s jeho operačním systémem Android i nadále umožňovaly propojení s konkurenčními chytrými hodinkami. Závazky, které firma v souvislosti se schválením transakce učinila, budou platit minimálně deset let, upozornila agentura AP.

„Můžeme schválit navržené převzetí Fitbitu Googlem, protože tyto závazky zajistí, že trh s nositelnou elektronikou zůstane otevřený a konkurenční,” uvedla místopředsedkyně EK Margrethe Vestagerová.

Fitbit má nový fitness náramek, poprvé umí česky

Hardware

Google oznámil dohodu o převzetí Fitbitu loni v listopadu. Fitbit je průkopníkem v oblasti fitness náramků, jeho zařízení umožňují uživatelům sledovat fyzickou aktivitu a zdravotní stav. Google bude moci díky převzetí Fitbitu v tomto ohledu konkurovat firmám, jako je Apple a Samsung.

„Věříme, že tato dohoda uspíší inovace u nositelné elektroniky a umožní nám vytvářet produkty, které lidem pomohou vést zdravější život,” sdělil Google.

Reklama

Související témata:

Související články

Lákadla moderních chytrých hodinek

Stále rostoucí popularitě se v posledních letech těší chytré hodinky, jejich přednosti jsou totiž nepopiratelné. Nabízí hromadu funkcí a svým majitelům umí...

Výběr článků

Načítám