Hlavní obsah

Google kupuje za 48 miliard výrobce chytrých fitness náramků Fitbit

Novinky, bož

Americká internetová společnost Google za 2,1 miliardy dolarů (48 miliard korun) kupuje výrobce chytrých fitness náramků a hodinek Fitbit. Jedná se o největší akvizici ze strany Googlu od roku 2014, kdy společnost za 2,2 miliardy dolarů koupila firmu Nest, uvedl server listu Financial Times. Dohodu ještě musí schválit akcionáři a regulátor.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Logo Fitbit na burze v New Yorku

Článek

Fitbit patří k průkopníkům v oblasti chytrých fitness náramků, jež je možné synchronizovat s chytrým telefonem. Fitness náramky umožňují sledovat fyzickou aktivitu a zdravotní stav uživatele, poskytují například informace o srdečním tepu nebo spálených kaloriích.

Nabídka Googlu je o 19 procent vyšší než čtvrteční tržní kapitalizace Fitbitu. Tržní kapitalizace společnosti představuje součet aktuální hodnoty všech akcií, které společnost vydala.

Akcie Fitbit po oznámení transakce před pátečním otevřením newyorské burzy připisovaly 16 procent.

Největší akvizice na poli nositelné elektroniky? Alphabet chce koupit Fitbit

Hardware

„Fitbit je skutečným průkopníkem v odvětví a vytvořil úžasné produkty, zkušenosti a živoucí komunitu uživatelů,“ uvedl viceprezident Googlu Rick Osterloh. Spoluzakladatel Fitbitu James Park se nechal slyšet, že Google je pro firmu ideálním partnerem.

Společnost Fitbit byla založena v roce 2007 v San Francisku. O deset let později převzala rumunský startup v oblasti chytrých hodinek Vector Watch. Fitbit je považován za třetí největší společnost v oblasti takzvané nositelné elektroniky po Xiaomi a Apple.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám