Hlavní obsah

Facebook žaluje BlackBerry kvůli hlasové technologii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Společnost Facebook žaluje kanadskou firmu BlackBerry kvůli porušení patentu na technologii hlasových zpráv. Učinila tak další krok v eskalaci vzájemné právní bitvy o chráněnou technologii, uvedla agentura Bloomberg. Žaloby padají z obou stran.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nynější stížnost, kterou Facebook podal v úterý u federálního soudu v San Francisku, je už šestým obviněním vzneseným Facebookem vůči BlackBerry kvůli chráněné technologii.

Kromě patentu týkajícího se hlasové technologie Facebook žaluje BlackBerry za porušení patentu v oblasti přenosu grafiky v mobilních přístrojích, videa a audia, jakož i dalších pro sledování a analýzu dat GPS.

Kanadská firma americkou společnost v březnu obvinila z porušení patentů, které vlastní v oblasti messengerů. U soudu v Los Angeles si stěžovala, že Facebook spolu se svými firmami WhatsApp a Instagram neoprávněně používá její technologii v oblasti mobilních zpráv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám