Hlavní obsah

Emailový červ se maskuje za zprávu o Paris Hiltonové

Novinky, Ondřej Grym

Vynalézavost internetových zbojníků je nekonečná. Jednoho z nejrychleji se šířících emailových červů nese v posledních dnech zpráva, která slibuje na PC dodat sexvidea dědičky hotelového impéria Paris Hiltonové.

Foto: archiv parku Razulák
Článek

Podle antivirové společnosti Sophos se mezi jedny z nejrychleji se šířících emailových červů dostal W32/Sober-K, který se maskuje za zprávu pojednávající o nabourání jejího telefonního účtu u společnosti T-Mobile. [celá zpráva]

W32/Sober-K červ je vestavěn do těla elektronické zprávy, která může nést přílohu pojmenovanou jako "Paris Hilton, pure!" a "Paris Hilton SexVideos".

Otevíráte přílohy u elektronické pošty z neznámé adresy?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Červ Sober-K je za posledních 24 hodin třetím nejrychleji se šířícím emailovým virem. Je evidován v téměř 18 procentech došlých reportů. Na prvním místě je dle společnosti Sophos virus označený jako W32/Zafi-D s 22,12 procenta hlášení, druhou pozici obsadil Netsky-P červ inspirovaný postavou Harryho Pottera s téměř 20 procent všech hlášení.

Anketa

Otevíráte přílohy u elektronické pošty došlé z vám neznámého zdroje?
Ano, vždy
6,3 %
Občas ano
5,7 %
Na to jsem příliš opatrný
12,2 %
Nikdy, nejsem tak naivní
75,8 %
Celkem hlasovalo 543 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Na web pronikla telefonní čísla celebrit

Soukromá telefonní čísla některých celebrit byla o víkendu zveřejněna na celosvětové síti. FBI nyní pátrá po hackerovi, kterému se zřejmě podařilo proniknout...

Výběr článků

Načítám