Hlavní obsah

Desetitisíce lidí hlásí opět problémy s Facebookem a dalšími službami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetitisíce lidí z různých koutů světa v pátek večer nahlásily, že mají problémy s nedostupností Facebooku. Nejde přitom pouze o tuto sociální síť, ale i další služby, které provozuje – Instagram, WhatsApp či Messenger. Vyplývá to z informací serveru Downdetector.com, který monitoruje výpadky jednotlivých serverů.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Lidé začali problémy s nedostupností služeb hlásit v pátek okolo 20:30. Jen v Česku šlo přitom o několik stovek hlášení, v zahraničí jsou tato čísla ještě vyšší. Například v USA jde během pouhých pěti minut o tisíce hlášení nedostupnosti služeb.

V případě Facebooku si nejčastěji lidé stěžují, že jim nefungují webové služby – to se týká více než poloviny uživatelů. Zhruba třetině lidí pak nefunguje ani mobilní aplikace.

Zajímavé ale je, že výpadek není globálního charakteru. Celé řadě uživatelů v Česku tedy dotčené služby fungují bez problémů, některým se ale ani nenačnou, dalším zase nejdou jen některé funkce. Uživatelé si například stěžovali, že jim nejdou přes WhatsApp posílat GIFy.

Úplně stejný výpadek měly služby Facebook, Instagram, WhatsApp a Messenger také ve čtvrtek večer. Trval zhruba hodinu. [celá zpráva]

Tisíce lidí mají stále problémy s Facebookem

Internet a PC

Největší výpadek od roku 2008

Dostupnost dotčených služeb, které patří všechny do portfolia Facebooku je ostře sledovaná od pondělního megablackoutu, jak trefně pojmenoval nastalou situaci server CNet. Facebook a další služby tehdy nebyly dostupné více než šest hodin, šlo o největší výpadek od roku 2008.

Zmiňované služby byly nedostupné kvůli chybné změně konfigurace, kvůli tomu se na servery největší sociální sítě na světě nemohlo žádné zařízení prostřednictvím internetu připojit.

Mega blackout skončil. Facebook, Instagram a WhatsApp začaly fungovat

Internet a PC

Reklama

Související články

Facebook opět postihl výpadek

Po pondělním mega blackoutu řešil Facebook opět výpadek globálního charakteru, tentokrát však nedostupnost největší sociální sítě trvala jen hodinu. Problémy...

Výběr článků

Načítám