Hlavní obsah

Dell změnil názor, začne dodávat počítače s čipy AMD

Přední výrobce počítačových sestav americký Dell, který se donedávna bránil nasazení procesorů společnosti AMD, údajně mění názor. Podle deníku Digitimes totiž společnost uvede nové sestavy s čipy AMD pravděpodobně v průběhu příštího roku.

Článek

Že se Dell nedívá na procesory AMD tak odmítavě jako dříve, naznačil počátek listopadu, kdy firma začala nabízet šest čipů rodiny AMD Athlon 64 v rychlostech od 2.0 do 2.8GHz. Podle expertů šlo o velice neobvyklou událost - Dell totiž jednotlivý počítačový hardware dodává pouze vyjímečně  [celá zpráva].

Hlavní partneři Dellu společnosti Foxconn Electronics, Asustek Computer a Quanta Computer mu již začali dodávat počítačové komponenty, které podporují čipy AMD.

Foxconn pro Dell údajně vyrábí servery postavené na procesorech AMD, Asustek základní desky pro platformu AMD a Quanta projektuje notebooky založené na jádrech AMD.

Jakmile Dell oficiálně oznámí podporu AMD, pak bude současně schopen nabídnout ucelenou řadu produktů na této platformě, dodali analytici. Souběžně s tím posílí na trhu společnost AMD.

Dnes se její tržní podíl odhaduje na 18 procent.  

Reklama

Výběr článků

Načítám