Hlavní obsah

Dell změnil názor, začne dodávat počítače s čipy AMD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední výrobce počítačových sestav americký Dell, který se donedávna bránil nasazení procesorů společnosti AMD, údajně mění názor. Podle deníku Digitimes totiž společnost uvede nové sestavy s čipy AMD pravděpodobně v průběhu příštího roku.

Článek

Že se Dell nedívá na procesory AMD tak odmítavě jako dříve, naznačil počátek listopadu, kdy firma začala nabízet šest čipů rodiny AMD Athlon 64 v rychlostech od 2.0 do 2.8GHz. Podle expertů šlo o velice neobvyklou událost - Dell totiž jednotlivý počítačový hardware dodává pouze vyjímečně  [celá zpráva].

Hlavní partneři Dellu společnosti Foxconn Electronics, Asustek Computer a Quanta Computer mu již začali dodávat počítačové komponenty, které podporují čipy AMD.

Foxconn pro Dell údajně vyrábí servery postavené na procesorech AMD, Asustek základní desky pro platformu AMD a Quanta projektuje notebooky založené na jádrech AMD.

Jakmile Dell oficiálně oznámí podporu AMD, pak bude současně schopen nabídnout ucelenou řadu produktů na této platformě, dodali analytici. Souběžně s tím posílí na trhu společnost AMD.

Dnes se její tržní podíl odhaduje na 18 procent.  

Reklama

Výběr článků

Načítám