Hlavní obsah

Čínská společnost Huawei koupila část irské firmy Amartus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská technologická skupina Huawei učinila první akvizici v Irsku. Od společnosti Amartus odkoupila její aktivity v oblasti správy telekomunikačních sítí. Cenu firmy nezveřejnily. Huawei pouze uvedla, že dohoda je součástí jejího závazku rozšířit své investice do výzkumu a vývoje v Evropě.

Foto: Tim Chong, Reuters

Logo Huawei

Článek

Irská skupina se v rámci restrukturalizace rozděluje na dvě části, z nich jednu získá Huawei. Její součástí je software a tým, který se specializuje na softwarově definované sítě (SDN), uvedl na svých internetových stránkách list Financial Times.

Poskytovatelé síťového zařízení, jako je Huawei, stále častěji přesouvají své podnikaní z pouhého dodávání „drátů a skříněk“, kde je vysoká konkurence, do ziskovější oblasti softwaru a služeb. Technologie kupovaná od irské firmy Amartus umožňuje snadněji a levněji činit změny sítě, protože se mohou uskutečnit na dálku pomocí softwaru a ne fyzickou úpravou telekomunikačního zařízení. Akvizice také pomůže firmě Huawei při adaptaci na technologii cloud, která bude mít podle analytiků zásadní význam pro budoucnost telekomunikačních sítí.

Jeden z největších poskytovatelů

Huawei učinila během svého rapidního růstu, kdy se stala jedním z největších poskytovatelů telekomunikačního zařízení na světě, relativně málo akvizicí. Místo toho se zaměřila na mezinárodní růst prostřednictvím investic do vlastního výzkumu a vývoje.

Firmu Huawei založil v roce 1987 bývalý čínský vojenský inženýr. Původně byla výrobcem pouze telekomunikačních zařízení, před několika lety však předvedla i svou vlastní značku mobilních telefonů. Výrobky a služby této firmy se používají ve více než 170 zemích světa a slouží více než třetině světové populace. Loni byla společnost třetím největším prodejcem chytrých telefonů na světě.

Od roku 2004 působí Huawei i v České republice a postupně se stala největším dodavatelem technologií pro české telekomunikační operátory. Na trhu mobilních telefonů v ČR je zhruba šestá.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám