Hlavní obsah

Chytré hodinky či bezdrátová sluchátka. Zájem o nositelnou elektroniku neopadá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Evropský trh s takzvanou nositelnou elektronikou, jako jsou například chytré hodinky, fitness náramky či bezdrátová sluchátka, ve druhém čtvrtletí pokračoval v růstu, a to navzdory výpadkům v dodavatelských řetězcích. Dodávky těchto přístrojů v Evropě se meziročně zvýšily o 28,5 procenta na 21,2 milionu kusů. Informovala o tom výzkumná společnost IDC na svých internetových stránkách.

Foto: archív výrobce

Bezdrátová sluchátka Xiaomi Redmi Buds 3 Pro (ilustrační foto)

Článek

„Ačkoli výpadky v dodavatelských řetězcích pokračovaly, trh s nositelnou elektronikou v západní Evropě meziročně vzrostl o 24,6 procenta,” uvedla analytička IDC Kyla Lamová. „Ve střední a východní Evropě trh s nositelnou elektronikou stoupl o slibných 40,6 procenta,” dodala.

K růstu poptávky po nositelné elektronice podle ní přispěl mimo jiné zvýšený zájem o monitorování zdravotního stavu.

Evropskému trhu s nositelnou elektronikou nadále dominovala sluchátka s podílem téměř 55 procent. Chytré hodinky ve druhém čtvrtletí tvořily téměř 30 procent trhu. Jejich dodávky se meziročně zvýšily o 54 procent na 6,3 milionu kusů.

Jak se měnil svět chytrých hodinek

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Lákadla moderních bezdrátových špuntů

Bezdrátové špunty z kategorie true wireless, u kterých není kabelem spojené dokonce ani pravé sluchátko s levým, se těší stále větší popularitě. Toho jsou si...

Výběr článků

Načítám