Hlavní obsah

České radiokomunikace budou mít nového majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Investiční fondy ve správě Macquarie Asset Management v úterý oznámily prodej Českých radiokomunikací, které jsou jedním z hlavních poskytovatelů telekomunikační, mediální a technologické infrastruktury a souvisejících služeb v tuzemsku. Novým majitelem budou fondy Cordiant Digital Infrastructure. Detaily celé transakce nebyly zveřejněny.

Foto: repro rra.cz

Webové stránky Českých radiokomunikací

Článek

Fondy pod správou Macquarie Asset Management majetkově vstoupily do Českých radiokomunikací v roce 2011. Od té doby vedly společnost při přechodu na druhou generaci pozemního digitálního televizního vysílání (DVB-T2) a vysílání digitálního rozhlasu (DAB+) v Česku.

České radiokomunikace provozují v tuzemsku síť 660 telekomunikačních vysílačů, z toho 86 využívaných pro šíření televizního a 97 pro šíření rozhlasového signálu, dále pak 3730 kilometrů optických kabelů. Kromě podpory celoplošného vysílání digitálního pozemního vysílání a konektivity nabízejí České Radiokomunikace také cloudové služby a služby datových center.

Společnost se také angažuje v investicích do zavádění mobilních sítí páté generace (5G) a v oblasti internetu věcí.

5G sítě představují miliardový impuls pro český průmysl, tvrdí analytici

Internet a PC

„Jsme hrdí na to, že jsme mohli podporovat růstový příběh Českých radiokomunikací v posledním desetiletí a stát u proměny této společnosti z vlastníka a provozovatele vysílací infrastruktury tradičního typu v přední platformu pro digitální infrastrukturu,“ okomentoval transakci Martin Gebauer, šéf infrastrukturního týmu Macquarie Asset Management pro střední a východní Evropu.

Nový majitel se netají tím, že chce v rozvoji radiokomunikací pokračovat. „Máme radost, že jsme koupili České Radiokomunikace od Macquarie. České radiokomunikace jsou národním šampiónem s bezkonkurenčním portfoliem aktiv v klíčové evropské zemi. Těšíme se, že můžeme společně s jejich silným manažerským týmem, zaměstnanci a ostatními důležitými partnery pokračovat v budování Českých Radiokomunikací jako vedoucí digitální infrastrukturní platformy obsluhující trhy vysílání, telekomunikací a datových center,“ podotkl Steven Marshall, předseda představenstva Cordian Digital Infrastructure.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám