Hlavní obsah

Češi míří na CeBIT s voláním přes internet a antiviry

PRAHA

Zájem českých firem o účast na počítačovém a komunikačním veletrhu CeBIT, který byl ve středu v podvečer oficiálně zahájen, stoupá. Počet vystavujících firem z tuzemska se z loňských 30 rozšířil na téměř čtyři desítky. V Hannoveru budou nabízet především zařízení pro telekomunikační sítě a telefonování přes internet, počítačové komponenty, software a antivirové programy.

Foto: Stanislava Dvořáková

Tančilo se pod pálivými slunečními paprsky nad bazénem i v příjemném prostředí chladivé vody.

Článek

Například firma 2N Telekomunikace na hannoverském veletrhu představuje novou GSM bránu ATEUS-VoiceBlue Enterprise. Je to v krátké době již druhá generace bran GSM/VoIP, tentokrát s důrazem na síťové služby. Nová brána poskytuje v první řadě hlasové spojení mezi sítěmi VoIP a GSM. Kromě kompatibility s protokolem SIP je brána nově určena pro protokol H.323 využívaný pro hlasové služby v řadě síťových aplikací.

Již na devátý CeBIT se přichystala i společnost STROM telecom, výrobce moderních telekomunikačních zařízení, informačních systémů a technologií. Letos v Hannoveru představí vlastní řešení pro sítě příští generace (NGN), na jehož vývoji pracovala od roku 2001. "Toto řešení, nazvané AGNES (Advanced-Generation Network Solutions), přináší značné výhody operátorům nebo provozovatelům internetových služeb. Unifikovaná platforma pro hlas i data umožňuje snížit provozní a investiční náklady a nabídnout zákazníkům nové služby," uvedla firma.

S nabídkou internetové telefonie a volání přes počítač přichází na veletrh i pražská společnost Dial Group. Technologie pro boj s počítačovými viry budou tradičně prezentovat brněnské společnosti Grisoft a AEC, která na CeBITU prezentuje především produkty pro bezpečnost dat a antivirovou ochranu z řady TrustPort, zejména nejnovější řešení TrustPort Phoenix Rebel Workstation pro zabezpečení pracovních stanic a TrustPort Phoenix Rebel Servers, jehož jádro tvoří TrustPort Gateway chránící firemní e-mailovou komunikaci před spamem a škodlivými kódy.

CTI Software nabízí účtovací aplikaci pro telekomunikační operátory a společnost Kvados představí zákaznický systém myAvis pro kapesní počítače. Pražská společnost Princip pak palubní jednotky pro výběr elektronického mýta a další zařízení pro využití technologií GPS a GSM při sledování vozidel. Právě letos by měla česká vláda rozhodnout o dodavateli systému pro výběr mýta na tuzemských dálnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám