Hlavní obsah

Bitcoin překonal absolutní rekord, jedna mince se obchoduje za téměř 450 000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na historicky nejvyšší hodnotu vystoupal ve středu bitcoin. Jedna mince se obchodovala ve špičce za 20 817 dolarů, což je bezmála 450 tisíc korun. Vyplývá to z informací burzy s kyberměnami CoinDesk.

Článek

Naposledy překonal bitcoin hranici 20 000 dolarů (444 980 Kč) na konci roku 2017, konkrétně se tehdy jedna mince obchodovala ve špičce za 20 410 dolarů (438 880 Kč). Středeční nejvyšší kurz je tak absolutním rekordem.

Sluší se nicméně připomenout, že na přelomu let 2017 a 2018 přišel po takto vysokém kurzu strmý pád až na méně než 4000 dolarů (87 550 Kč). Právě na to poukazuje server CNBC, který označuje zmiňovaný vzestup a pád za bublinu připomínající nechvalně známou tulipánovou krizi z poloviny 17. století.

Bitcoin se blíží absolutnímu rekordu, už je nad 19 tisíci dolarů

Internet a PC

V letošním roce má bitcoin navzdory větším či menším výkyvům ale prakticky neustále stoupající tendenci. Zda po strmém růstu přijde skutečně pád a zda se bitcoiny již dostaly na své maximum, však nedokáže v současnosti nikdo s naprostou jistotou říct. Navíc mnohatisícové výkyvy v kurzu i během jediného dne nejsou nijak výjimečné.

Evropský bankovní úřad kvůli tomu dokonce již dříve varoval spotřebitele, že neregulované virtuální měny představují velké riziko. Jejich vklady totiž nejsou nijak chráněny.

Boháči a ztroskotanci. Jak bitcoiny měnily životy lidí

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám