Hlavní obsah

Bitcoin opět citelně oslabil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco ještě v minulém týdnu to vypadalo, že by se hodnota bitcoinu mohla vrátit nad hranici 40 000 dolarů, tento týden neodstartovala nejznámější kryptoměna na světě zrovna optimisticky. V noci z pondělí na úterý totiž došlo opět k citelnému oslabení kurzu.

Článek

Ještě minulý týden ve čtvrtek se totiž bitcoin obchodoval za 39 319 dolarů (820 820 Kč), už na konci uplynulého týdne však tato kryptoměna začala oslabovat.

V pondělí se tak jedna virtuální mince obchodovala za 36 742 dolarů (767 030 Kč), v úterý krátce po půlnoci pak přišel další citelný propad. Ráno měl tak bitcoin hodnotu už jen 32 630 dolarů, což odpovídá 681 590 Kč.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu

Za pouhý den tak nejznámější kryptoměna na světě oslabila o více než čtyři tisíce dolarů (83 550 Kč). Sluší se také připomenout, že v dubnu byl kurz 64 829 dolarů (1 354 170 Kč), což je zatím absolutní rekord.

Klesající tendenci bitcoinu kopírovalo také ethereum. Druhá nejznámější kryptoměna na světě se ještě v pondělí obchodovala za 2840 dolarů (59 280 Kč), v úterý ráno to však bylo už jen 2433 dolarů (50 790 Kč).

Čína a Elon Musk

Kryptoměny začaly výrazně padat už v druhé polovině května, a to kvůli jedinému tweetu Elona Muska. Lidé se totiž obávali, že jeho automobilka Tesla se začala zbavovat bitcoinů.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Elon Musk

I když Musk po pouhých pár hodinách uvedl věci na pravou míru a zdůraznil, že nejznámější výrobce elektromobilů na světě pouze pozastavil platby bitcoiny, ale žádných virtuálních mincí se nezbavil, opětovný růst to již nenastartovalo.

Ještě před koncem května se pak Čína rozhodla omezit kryptoměnové transakce, což propad bitcoinu i dalších kryptoměn ještě urychlilo, uvedla agentura Reuters. Nově totiž finanční instituce a platební společnosti nesmí v nejlidnatější zemi světa poskytovat žádné služby spojené s kryptoměnami. Čína je přitom zemí, kde se těží kryptoměny nejčastěji.

Když se po jednom tweetu zhroutí celý svět kryptoměn

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám