Hlavní obsah

Austrálie zváží přísnější regulaci digitálních platebních služeb

Sydney

Australská vláda se rozhodla zvážit vytvoření nových zákonů, které by zpřísnily regulaci digitálních platebních služeb velkých technologických společností, jakou jsou americké firmy Apple a Google. Informoval o tom podle agentury Reuters australský ministr financí Josh Frydenberg.

Foto: mif, Novinky

Apple Pay na chytrých hodinkách Apple Watch

Článek

Platební služby jako Apple Pay a Google Pay, které v posledních letech zažívají silný růst, v současnosti nejsou v zemi označovány jako platební systémy, což je staví mimo regulační systém, píše Reuters. Frydenberg varoval, že pokud se současný regulační systém nezmění, budou velké technologické podniky ze Spojených států tím, kdo „určí budoucnost našeho platebního systému, tedy kritické součásti naší ekonomické infrastruktury”.

Australská vláda již nechala vypracovat zprávu, která měla za úkol prozkoumat, zda současný platební systém nezůstává pozadu za technologickým pokrokem a změnami ve spotřebitelské poptávce. Zpráva mimo jiné doporučuje, aby vláda získala právo označit technologické podniky za poskytovatele platebních služeb, čímž by se vyjasnilo jejich postavení v regulačním systému.

Mobilem nejčastěji platí majitelé iPhonů

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám