Hlavní obsah

Apple prodá první mobil iPhone v roce 2007

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým produktem společnosti Apple se počátkem roku 2007 stane mobilní telefon iPhone. Podle serveru Thinksecret.com jej začne firma nabízet exkluzivně v sítích amerického operátora Cingular.

Článek

Apple iPhone má obsahovat LCD displej s uhlopříčkou 2,2" (asi 5,6 centimetru), za povšimnutí stojí také kamera s rozlišením 3Mpx. Podporovány budou také služby iTunes a iSync. Více informací není dosud známo. Na světové síti se však objevila řada fotografií nového Applova produktu, podle jedné z nich může iPhone vypadat takto:

Cingular bude mít exkluzivitu pro nabídku mobilu Apple iPhone po dobu šesti měsíců. Až tedy ve druhé polovině příštího roku se iPhone dostane i mimo distribuční sítě Cingularu a budou si jej moci koupit i zákazníci jiných operátorů.

Cingular byl loni rovněž exkluzivním prodejcem mobilu Motorola ROKR, který pracoval se službou Apple iTunes. Pokud se podíváme na evropské operátory, kteří jako první nabízeli ROKR s podporou iTunes, nemůžeme si nevšimnout společnosti O2, jenž dostala na ROKR exkluzivitu. Z toho lze vyvozovat, že O2 se může na starém kontinentě stát prvním distributorem novinky iPhone.

Zástupci společnosti Apple odhadují, že se počet prodaných iPhone telefonů vyšplhá v příštím roce k 25 miliónům kusů. Pro srovnání - modelu Motorola RAZR se od roku 2004, kdy byl poprvé uveden na trh, prodalo již 50 miliónů kusů.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám