Hlavní obsah

Apple podle jihokorejského soudu neporušil patenty Samsungu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská společnost Samsung Electronics neuspěla s požadavkem na zákaz prodeje některých produktů amerického konkurenta Apple v Jižní Koreji. Tamní soud totiž zamítl žalobu, podle které Apple ve svých telefonech iPhone a tabletech iPad porušuje tři patenty Samsungu. Samsung požadoval kromě zastavení prodeje šesti modelů iPadu a iPhonu také odškodné 100 miliónů wonů (asi dva milióny Kč).

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

"Jsme rádi, že korejský soud se připojil k ostatním soudům ve světě a rozhodl se hájit skutečné inovace a odmítnout směšné požadavky Samsungu," poznamenal mluvčí americké společnosti Steve Pak, jehož citovala agentura Reuters.

Samsung uvedl, že ho rozhodnutí soudu zklamalo. Nyní zváží, zda proti verdiktu podá odvolání. "Protože Apple pokračuje v porušování našich patentů v oblasti mobilních technologií, budeme pokračovat v opatřeních nezbytných k ochraně našich práv v oblasti duševního vlastnictví," uvedla firma.

Samsung a Apple vedou od dubna 2011 řadu právních sporů ohledně patentů souvisejících s chytrými telefony i počítačovými tablety. Právní bitvu odstartoval Apple, když obvinil Samsung, že "otrocky" kopíruje jeho přístroje iPhone a iPad. Samsung na to reagoval žalobami na Apple.

Soud v USA minulý měsíc nařídil Samsungu, aby Applu zaplatil 290 miliónů dolarů (téměř šest miliard Kč) za okopírování některých klíčových prvků jeho telefonů iPhone a tabletů iPad.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám