Hlavní obsah

Akvizice za 38,2 miliardy korun. HP koupí audiovizuálního výrobce Poly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americká společnost HP koupí výrobce audiovizuálních produktů Poly za 1,7 miliardy USD (38,2 miliardy Kč). Chce tak využít rostoucího zájmu o elektronické produkty, který vyvolala kombinace práce z domova a z kanceláře. Vyplývá to z prohlášení HP.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

HP za jednu akcii Poly nabídl 40 USD. Ve srovnání s poslední závěrečnou cenou akcií firmy to představuje zisk 53 procent. Včetně dluhu je hodnota transakce 3,3 miliardy USD.

Dohoda by měla být dokončena v letošním roce. Schválit ji musí ještě akcionáři Poly a antimonopolní úřady.

Levné webkamery jsou beznadějně vyprodané. Kvůli koronaviru

Hardware

Akvizice urychluje snahy HP o větší proniknutí do odvětví hybridních pracovních řešení. Rozmach hybridní práce, tedy částečně z domova a kanceláře, zvýšil poptávku po technologiích umožňujících bezproblémovou spolupráci mezi zaměstnanci doma a v kanceláři. Očekává se, že poptávka po řešení pro kancelářské zasedací místnosti se do roku 2024 ztrojnásobí.

Poly je lídrem v oblasti videokonferečních řešení, kamer, náhlavních souprav, zařízení pro přenos hlasu a softwaru. Společně HP a Poly budou moci dodávat kompletní systém pro hybridní práci tvořený zařízeními, softwarem a digitálními službami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám