Hlavní obsah

Hackeři napadli web UniCredit Bank. Administrátor měl heslo Banka123

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hackeři v pondělí napadli web UniCredit Bank. Uvedl to server Živě.cz. Útok ale zřejmě nesouvisel se sérií napadení českých webů z minulých dní, byl proveden jiným způsobem. Na rozdíl od předchozích útoků hackeři web nezahltili. Údajně jim pomohlo slabé heslo administrátora stránek, které znělo "Banka123". Na web banky hackeři vyvěsili své prohlášení, stránky vypadly jen na pět minut, píše server.

Foto: unicreditbank.cz

Web UniCredit Bank

Článek

K akci se přihlásila skupina Czechurity. Hackeři podle serveru umístili na stránky banky nápis "Unicreditgang: Vítejte na nových stránkách. S lítostí musíme oznámit, že se nám veškeré vaše peníze někam ztratily." Nyní už web funguje normálně.

"Žádné další systémy, jako třeba e-banking, napadeny nebyly," řekl serveru mluvčí banky Petr Plocek.

Na napadeném webu hackeři oznámili, že zveřejní další informace. V minulosti skupina Czechurity zveřejnila například seznam zákazníků firmy CS Link, píše Živě.cz.

V minulém týdnu zaznamenalo několik známých českých webů, zpravodajských portálů či stránek bank a telekomunikačních operátorů, hackerské napadení typu DDoS. Při něm je směrem k napadanému serveru vysláno obrovské množství požadavků, například o zobrazení webové stránky. Weby pak byly po určitou dobu vyřazeny z provozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám